Fudbal

Atletiko izbacio Junajted iz Lige šampiona, ispao i Ajaks Dušana Tadića

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2022

-

22:53

Atletiko izbacio Junajted iz Lige šampiona, ispao i Ajaks Dušana Tadića
Atletiko izbacio Junajted iz Lige šampiona, ispao i Ajaks Dušana Tadića - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Atletiko Madrida i Benfike izborili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Posle 1:1 u Madridu, Atletiko je pobedio Junajted u Mančesteru rezultatom 1:0.

Španski klub je, može se reći, potpuno nadigrao Junajted, koji je imao svega nekoliko šansi, ne toliko ozbiljnih da ugrozi ekipu koju je maestralno predvodio trener Dijego Simeone.

Fantastično je Simeone postavio taktiku na Old Trafordu, iako je Junajted prvi mogao do gola. U iznenadnoj šansi našao se mladi Elanga, ali je golman Atletiko Madrida Jan Oblak glavom odbranio njegov šut.

Više puta su se fudbaleri Junajteda žalili arbitru Slavku Vinčiću zbog pojedinih odluka, u jednom napadu čak dva puta, i to baš kad je Atletiko poveo. Strelac je bio Renan Lodi u 41. minutu.

Trudio se Junajted u drugom poluvremenu da se vrati, ali nije ozbiljnije uspeo da zapreti Oblaku. Slovenački golman je bio raspoložen, pa je u jednom napadu zaustavio dva ozbiljna pokušaja igrača domaćeg tima, i to u jednom napadu. Makazice Kristijana Ronalda zaustavio je jednom rukom.

Osim te šanse, nije Junajted mnogo toga pokazao u drugom delu, pa je Altetiko pobedio rezultatom 1:0, dovoljno da se plasira u narednu fazu Lige šampiona.

Tanjug/AP/Peter Dejong

 

Benfika je pobedila Ajaks u Amsterdamu 1:0, golom Darvina Nunjeza u 77. minutu, i tako ostavila holandski klub i srpskog fudbalera Dušana Tadića bez plasmana dalje. Prva utakmica završena je nerešeno 2:2.

Komentari (0)

Sport