Fudbal

Slobodan Marović bodri Zvezdu: Pred punom "Marakanom", mora da se veruje u uspeh

Komentari

Autor: Euronews

17/03/2022

-

10:05

Slobodan Marović bodri Zvezdu: Pred punom "Marakanom", mora da se veruje u uspeh
Marović i Šabanadžović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čuda u fudbalu se događaju, svakakvi preokreti su mogući, a navijači Crvene zvezde na osnovu prve utakmice u Glazgovu veruju da je dostižno i tih ogromnih 0:3 sa kojim Rendžers dolazi na revanš osmine finala Lige Evrope (18.45, TV Arena 1 Premium).

Rezultat sa "Ajbroksa" ne odslikava ni razliku u kvalitetu dva tima, ni dešavanja na terenu, konstatovao je i Slobodan Marović. Nekadašnji levi bek Crvene zvezde iz zlatne generacije koja se 1991. popela na pijedastal Kupa šampiona, zna kako je igrati protiv moćnih "rendžera" jer su ih na putu do Barija eliminisali u drugom kolu (3:0, 1:1).

Puna "Marakana" i moćni tim crveno-belih tada su progutali Vudsa, Brauna, Stivensa, Gofa, Voltersa, Stivena, Fergusona, Džonstona, Hujstru, Alija Mekojsta...

"Bilo je to nekad, pričali smo mnogo puta o tim slavnim danima. Rendžers je tada bio sastavljen od reprezentativaca Engleske i Škotske, ali mi smo bili veliki tim. Kruna u Bariju je sve govorila. Jesmo tada pobedili 3:0, mogli smo i ubedljivije, ali je to bila samo prva utakmica. Danas je sasvim drugačija situacija, druga su i vremena", počeo je "Mare" priču za portal TV Arena sport.

I ne treba se vraćati na neka davna vremena, nastavlja naš sagovornik, nezahvalno je upoređivati i stavljati dodatni pritisak na ekipu.

"Rezultat u Glazgovu nije odslikao ni razliku u kvalitetu, niti dešavanja na terenu. Gledao sam meč, Rendžers nije nadigrao naš tim, samo je iskoristio dve greške na početku, ali tih 3:0 nije zaslužio igrom. U fudbalu, odnosno sportu globalno je rezultat sve. Međutim, Zvezda je igrala dobro, promašila je penal, imala prečku, nekoliko velikih prilika i zaslužila je više".

Navijači se nadaju čudu, ispuniće stadion "Rajko Mitić" do poslednjeg mesta.

"Zvezda mora na "Marakani" da se nada, da veruje u uspeh. Jednostavno, takav smo klub. I ja se nadam, kao sportista, "zvezdaš" da tih 0:3 nije nenadoknadivo. Da se razumemo, tri razlike su u fudbalu velika prednost, pogotovo kad nasuprot sebe imaš kvalitetan tim, ali na osnovu svega što sam video na "Ajbroksu" verujem da Zvezda može da pokuša da stigne ovu prednost ako bude odigrala na nivou prvog meča, a bude imala malo više sreće".

MN Press

 

 

Sam rezultat nalaže potpunu ofanzivu, a ukidanje pravila gola u gostima malo olakšava sam pristup jer se sa tri razlike ulazi u produžetke pri bilo kojem rezultatu.

"Verujem da Zvezda neće razočarati, zna se dobro kako atmosfera na "Marakani" može da ubrizga i dodatnu snagu i adrenalin napoj ekipi a protivnika natera da prestane da veruje u svoje moći. Kvalitet dve ekipe je izjednačen i to mi daje optimizam da i ova prednost Rendžersa, koja je, podvlačim, zaista ogromna, nije nedostižna. Ko zna, možda danas naši igrači imaju svoj dan a rival nema".

Prognoze su nezahvalne.

"Navijački, neka bude danas kao kad smo mi igrali 1990. godine. Pa, u produžecima neka prođe bolji. U svakom slučaju, Zvezda je i ove sezone u Evropi opravdala svoj renome, ime i tradiciju kluba koji je osvojio Kup šampiona", širio je optimizam za kraj Marović.

Meč koji počinje u 18.45 sudiće najbolji rumunski sudija Ištvan Kovač. 

Crvena zvezda bi mogla da nastupi u ovom sastavu: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Katai, Sanogo, Kanga, Ivanić - Ohi (Srnić), Pavkov.

Revanši osmine finala Lige Evrope

Četvrtak

(0:3) Crvena zvezda - Rendžers 18.45 (TV Arena 1 Premium)

(0:2) Monako - Braga 18.45 (TV Arena sport 1)

(2:3) Bajer L. - Atalanta 18.45 (TV Arena 3 Premium)

(0:0) Galatasaraj - Barselona 18.45 (TV Arena 2 Premium)

(1:0) Lion - Porto 21.00 (TV Arena 3 Premium)

(0:1) Vest Hem - Sevilja 21.00 (TV Arena 2 Premium)

(2:1) Ajntraht F. - Betis 21.00 (TV Arena sport 1)

Lajpcig se direktno plasirao u četvrtfinale.

Žreb četvrtfinala i polufinala Lige Evrope obaviće se u petak 18. marta u Nionu.

Četvrtfinala su na programu 7. i 14. aprila, polufinala 28. aprila i petog maja, a finale se igra 18. maja na stadionu "Ramon Sančez Pizhuan" u Sevilji.

Komentari (0)

Sport