Uživo

Zvezda se pobedom nad Rendžersom oprostila od Lige Evrope

Komentari

Autor: Euronews

17/03/2022

-

20:46

Zvezda se pobedom nad Rendžersom oprostila od Lige Evrope
Rendžers - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedom nad ekipom Rendžersa (2:1) oprostili od Lige Evrope.

Pred početak meča, održan je minut ćutanja povodom smrti Slobodana Škrbića, bivšeg fudbalera crveno-belih i 18. godišnjice martovskog pogroma Srba na Kosmetu.

Gosti su od samog početka napali Zvezdin gol, imaju veći posed lopte. Crveno-beli su na drugoj strani imali jedan dobar napad, ali Ohi nije uspeo da prihvati loptu na ivici šesnaesterca.

U 10. minuta Zvezda je povela: posle kornera Kanga je centrirao sa desne strane a Ivanić neometano šutirao iz neposredne blizine i doneo vođstvo crveno-belima.

U 12. minutu Ivanić je imao veliku priliku ali je golman Mekgregor intervenisao i poslao loptu u korner. Samo četiri minuta kasnije trener crveno-belih Dejan Stanković dobio je žuti karton zbog protesta.

Veliku priliku Zvezda je imala u 23. minutu: Ohi se izborio za loptu na ivici kaznenog prostora Rendžersa, dodao glavom do Pavkova koji je šutirao tik uz desnu stativu Mekgregorovog gola.

U 35. minutu Katai je uspeo da podigne loptu na drugu stativu ali su defanzivci gostiju intervenisali na vreme i poslali loptu u korner. Lepu priliku propustio je Pićini u poslednjem minutu pred nadoknadu: šutirao je silovito ali je Mekgregor sjajno intervenisao.

Na početku drugog poluvremena Zvezda je imala novu veliku priliku: Ohi je bio blizu gola ali nije uspeo da šutne na gol, niti da asistira saigraču koji je bio sam na levoj strani.

U 54. minutu štoper Rendžersa bio je viši u skoku od Pavkova, lopta se u nastavku odbila do Ohija, ali njegov šut nije bio dovoljno precizan.

Rendžers dolazi do izjednačenja dva minuta kasnije: Kent je sjajno prošao po levoj strani, šutirao a lopta je zakačila Dragovića i završila u mreži crveno-belih.

U 67. minutu nova velika šansa za Zvezdu: Ben je pokupio odbitak, šutirao glavom ali je Mekgregor uspeo da ukroti ovaj pokušaj Zvezdinog rezerviste.

Zvezda je u drugom minutu nadoknade vremena dobila priliku da iz penala dođe do drugog gola: Kamara je bio neoprezan u duelu sa Pavkovim i dobio žuti karton. Ben je bio siguran realizator za konačnih 2:1.

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 47 024.

Crvena zvezda: Borjan - Pićini (od 57. Gajić), Dragović, Eraković, Rodić (od 72. Falko) - Sanogo - Katai, Kanga, Ivanić (od 72. Motika) - Ohi (od 63. Ben), Pavkov.

Rendžers: Mekgregor - Tavernije, Goldson, Balogun, Bejsi - Džek (od 69. Sends), Lundstram (od 80. Barišić) - Aribo (od 69. Arfild), Kamara, Kent (od 90. Rajt) - Morelos (od 80. Ruf)

Meč je sudio Ištvan Kovač iz Rumunije, pomagali su mu Vasile Florin Marinesku i Ovidiju Artene, četvrti arbitar je bio Horaciju Fesnik, dok su u VAR sobi bili Nemci Kristijan Dingert i Harm Osmers.

Komentari (0)

Sport