Fudbal

Piksi veruje u reprezentativce Srbije: Promenili smo mentalitet

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2022

-

13:54

Piksi veruje u reprezentativce Srbije: Promenili smo mentalitet
Piksi veruje u reprezentativce Srbije: Promenili smo mentalitet - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem godine.

Rivale će dobiti na žrebu 1. aprila, a pre toga će odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Mađarske i Danske.

Mađarske medije je zanimala tajna uspeha reprezentacije Srbije od kad je selektor Dragan Stojković preuzeo tim.

"Srbija igra po modernim fudbalskim principima. Maksimalno je koncentrisana na ono što treba da ostvari na terenu. Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade i ono što se traži od njih. Mentalitet je bilo bitno da se promeni, što smo uspeli, a kako smo uspeli, ljudi će pričati o tome. Jednostavno smo na istom putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, kako fudbalske, tako ljudske. Ali, ono što je veoma važno, oni veruju meni. Taj spoj je dobitna kombinacija", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Ponovio je da rezultat nije važan u predstojećim prijateljskim susretima, ali da će Srbija svakako pokušati da pobedi.

"Svaka utakmica je novo dokazivanje. Ako hoćeš da budeš šampion, moraš da se dokazuješ. Ne živi se od prošlosti. Veoma ozbiljno shvatamo ovu utakmicu i tako ćemo se ponašati. Svaka utakmica je važna i priprema za ovu se odvija u najozbiljnijem tonu, jer drugačije ne može. Mađarska zaslužuje sav respekt sa naše strane. Pristupamo najozbiljnije".

Nije želeo da otkrije koji će tim izaći na teren Puškaš arene.

"Imam puno poverenje u svakog igrača, ko god bude igrao, to zaslužuje. Svako može da očekuje šansu da će igrati. Oni to znaju. A, ko će igrati, videćemo, u zavisnosti od situacije, kondicije i mnogo drugih stvari".

Dušan Vlahović neće biti u sastavu, kao i Nikola Milenković, koji će biti sa reprezentacijom u Budimpešti. "Oseća lakšu povredu, grč u zadnjoj loži desne noge. Mislim da bi bilo totalno glupo, rizično da bude u timu i igra".

Komentari (0)

Sport