Fudbal

"Orlići" nadigrali Severnu Makedoniju u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2022

-

18:57

"Orlići" nadigrali Severnu Makedoniju u Beogradu
"Orlići" nadigrali Severnu Makedoniju u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (U21) pobedila je u Beogradu Severnu Makedoniju 2:1 u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na debiju selektora Gorana Stevanovića.

Naša selekcija je posle dolaska novog trenera, upisala prvi trijumf nakon tri kvalifikaciona duela (dva poraza i remi) i trenutno se nalazi na trećem mestu Grupe H sa osam bodova.

Srbija je odigrala odličnu utakmicu. Imala je inicijativu tokom većeg dela susreta i da nije bilo golmana Denkovskog, nema sumnje da bi pobeda bila ubedljivija.

"Orlići" su do vođstva došli posle prve prilike na meču. Zaboravljeni Pantović iskoristio je smušenost odbrane rivala i neometan, posle kornera, sa duge stative glavom poslao loptu u mrežu 1:0.

Naša selekcija propustila je priliku da u 43. minutu da duplira prednost, posle pokušaja Tedića, koji je nakon pasa Pantovića, šutirao direktno u protivničkog golmana.

Početkom drugog poluvremena Srbija je imala novu priliku preko Terzića ali je Dimovski još jednom odlično reagovao i sprečio pokušaj krilnog napadača.

Severna Makedonija je od 67. minuta ostala sa igračem manje posle drugog žutog kartona Isenija, a razliku na terenu iskoristi izabranici Gorana Stevanovića, koji su golom Nemanje Jovića u finišu poveli 2:0.

Ipak, u 83. minutu Severna Makedonija je došla do pogotka preko Dimovskog, koji je iskoristio pad koncetracije našeg tima i postavio konačnih 2:1.

Komentari (0)

Sport