Fudbal

Kasano brani Manćinija: On je mađioničar kad je sa ovom reprezentacijom osvojio EP

Komentari

Autor: Euronews

27/03/2022

-

12:25

Kasano brani Manćinija: On je mađioničar kad je sa ovom reprezentacijom osvojio EP
Kasano brani Manćinija: On je mađioničar kad je sa ovom reprezentacijom osvojio EP - Copyright AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Drugo propušteno Svetsko prvenstvo za reprezentaciju kakva je Italija predstavlja pravu tragediju, pa je to glavna tema na Apeninima minulih dana.

Mnogo je onih koji kritikuju selektora Roberta Manćinija zbog eliminacije od Severne Makedonije (0:1), ali je u njegovu odbranu stao Antonio Kasano.

"Manćini nije moj prijatelj, ali ga izuzetno poštujem zbog svega što je uradio u karijeri. Vidim da mnogi sada pričaju kako bi trebalo da angažujemo novog selektora, ali te budale moraju da shvate kakav tim ima Italija. Koliko li sam samo puta to ponovio svih ovih godina", rekao je Kasano.

Bivši reprezentativac "azura" naglašava da je osvajanje Evropskog prvenstva prošle godine bilo pravo čudo i da Italija zapravo nema tim za velika dela.

"Serija A više nije kvalitetna kao nekada. Tamo svaki igrač koji postigne tri gola može d ase nada pozivu u reprezentaciju. Imobili da 180 golova u ligi, a onda u nacionalnom dresu ne pokaže ništa. Insinje je takođe u teškom trenutku i Manćini je od ovoga tima izvukao maksimum. On je prošle godine napravio čudo osvajanjem Evropskog prvenstva i mi jednostavno moramo da mu produžimo ugovor", rekao je Kasano.

Komentari (0)

Sport