Fudbal

Emotivni Borjan posle plasmana na SP: Samo nebo je limit za ovu Kanadu

Komentari

Autor: Euronews

28/03/2022

-

09:14

Emotivni Borjan posle plasmana na SP: Samo nebo je limit za ovu Kanadu
Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP - Copyright Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

San dug 36 godina je dodanjan, Kanada je pobedom nad Jamajkom (4:0) drugi put u istoriji obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo.

U napornim kvalifikacijama, Kanađani su briljirali, kapiten Milan Borjan je bio impresivan jer je na 14 mečeva primio samo pet golova, na devet je ostao nesavladan. Kapiten Crvene zvezde po završetku meča nije mogao da sakrije emocije, suze radosnice su se slivale niz njegovo lice.

"Ovo je je... neverovatno", izustio je iz srca Borjan i izvinio se.

Osećanja su mu bila pomešana.

"Ne znam šta bih rekao, ne mogu da izrazim osećanja u ovom trenutku. Možda za nekoliko dana kada mi se emocije budu slegle. Sada mi je sve izmešano".

 

 

Ponosan je bio na ekipu.

"Moram da budem ponosan na ove momke. Posle 36 uraditi ovako nešto, nije to važno samo zbog nas samih, već i zbog nekih narednih generacija da nastave ovako "putovanje". Zaista se ponosim momcima, stručnim štabom, narodom Kanade."

Igrao je punog srca za Kanadu golman Crvene zvezde.

"Kanada je dala mojoj porodici novi život, veoma sam zahvalan zbog toga. Nadam se da sam Kanadi bar malo vratio za sve što je ona uradila za nas. Radio sam samo svoj posao i neću se još penzionisati. Želim još jedan Mundijal".

Kanađane čeka žreb za grupe na Mundijalu 1. aprila i nemaju posebne želje.

"Idemo dalje, samo je nebo limit za ovu ekipu. Bratstvo koje imamo u timu je neverovatno. Pokazali smo to od prvog dana kada smo se okupili. Verovali smo jedni u druge, verovali smo u ovo. Kad veruješ u ciljeve sve je moguće. Sanjali smo Mundijal i uspeli smo da ga dosanjamo. Kanada je verovala, deca su verovala i jednog dana će i oni biti na ovom mestu. Hvala na podršci", rekao je Borjan.

 

 

U kvalifikacijama za SP u Kataru u zoni Severne i Centralne Amerike ostalo je da se odigra još jedno kolo. Kanada je prva sa 28 bodova iz 13 kola, SAD je pobedom nad Panamom od 5:1 drugi sa 25 bodova, koliko ima i Meksiko posle trijumfa od 1:0 nad Hondurasom. Kostarika ima 22 boda i sigurno je četvrta, a može da ode direktno na SP samo ako u poslednjem kolu pobedi SAD sa šest razlike! S obzirom da na kraju odlučuje gol razlika, SAD su prilično sigurne dok Meksiko igra kod kuće protiv El Salvadora i takođe ne bi trebalo da ima problema da ostane neporažen.

Kanada je na Mundijalu, SAD i Meksiko blizu overe plasmana, dok je Kostarika za sada sigurno u baražu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport