Fudbal

Portugalci ostvarili prvi cilj: Sada idemo u Katar da osvojimo titulu

Komentari

Autor: Euronews

30/03/2022

-

09:27

Portugalci ostvarili prvi cilj: Sada idemo u Katar da osvojimo titulu
Fernando Santoš - Copyright Tanjug/(AP Photo/Luis Vieira)

veličina teksta

Aa Aa

Portugalija je uspela i treći put preko baraža da se domogne Mundijala, petog uzastopnog . Severna Makednija je napravila nekoliko velikih grešaka za ovaj nivo takmičenja na stadionu "Dragao" od kojih je Bruno Fernandeš dve kaznio (Ristovski, Bardi) i stavio melem na ranu 11 miliona Portugalaca koji će ipak gledati svoj nacionalni tim u Kataru.

Nije blistao Portugal, može se reći da je Makedonce dobio iz čiste tranzicije sa samo tri udarca u okvir gola, a pritom je uz dvostrukog strelca najbolji pojedinac bio komandant odbrane Pepe.

Sve to ipak nije smetalo selektoru Fernandu Santošu da u euforičnoj atmosferi posle meča najavi najviša očekivanja u Kataru.

"Pokazali smo ogromno zajedništvo, timski duh, kreativnost, uživali podršku publike i uspeli u misiji. Pobeda je pravedna i zaslužena. Sanjam da sa selekcijom podignem i treći veliki pehar. Osvojio sam dva trofeja, EURO i Ligu Nacija, sad sanjam o Mundijalu. Slediću svoj san i san portugalskog naroda. Bitno je što ćemo se naći u Kataru, a ukoliko budemo pokazali timski duh kao u meču sa Makedoncima možemo da budemo pri vrhu ili na vrhu", izjavio je Santoš koji se uvek odlikovao umerenim izjavama.

 

 

Kristijano Ronaldo će tako imati priliku da na svom petom Mundijalu pokušati da ostvari taj san o kojem sanja i Fernando Santoš.

"Prvi cilj je postignut, mi smo na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ništa nismo osvojili, ništa nismo postigli. Moramo da nastavimo da radimo ozbiljno i koncentrisano, poštujući protivnike, ali uvek moramo da verujemo u naše sposobnosti. Napred Portugal, idemo u Katar. Hvala Portugalcima na velikoj podršci", napisao je kratko na društvenim mrežama Ronaldo koji je prokockao jednu veliku priliku na početku meča, ali i asistriao Fernandeđu za vodeći pogodak.

Komentari (0)

Sport