Fudbal

Bilans Srbije i rivala na SP: Brazil i Švajcarska stari znanci, Kamerun velika nepoznanica

Komentari

Autor: Euronews

01/04/2022

-

19:59

Bilans Srbije i rivala na SP: Brazil i Švajcarska stari znanci, Kamerun velika nepoznanica
Srbija fudbal - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije će se na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine takmičiti u grupi G u kojoj su selekcije Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Na prethodnom Mundijalu su ''Orlovi'' takođe bili u grupi sa prve dve navedene selekcije, dok je Kamerun skoro pa totalna nepoznanica. Naime, Srbija i Kamerun su u čitavoj istoriji odigrali samo jedan meč i to prijateljski u junu 2010. kada su ''Orlovi'' slavili sa 4:3.

Švajcarska je dobro poznata srpskim igračima, s obzirom na to da je odlučujući poraz na prošlom prvenstvu bio upravo protiv te selekcije. Aleksandar Mitrović je najpre u petom minutu pogodio za 1:0, a potom su Džaka u 52. i Šaćiri u 90. bili precizni za potpuni preokret, a može se reći i eliminaciju izabranika Mladena Krstajića. Tokom istorije, sa reprezentacijom Švajcarske smo se sastali 14 puta, od čega smo slavili na šest mečeva, na pet je bilo bez pobednika, dok su Švajcarci bili bolji na tri.

 

 

Selekcija Brazila je takođe doprinela tom ispadanju, jer je u poslednjem kolu slavila sa 2:0, pa tako i zvanično izbacila ''Orlove'' sa Mundijala. Dok je ime Jugoslavija bilo aktuelno, protiv Brazila nismo imali previše uspeha. Naime, na 17 odigranih mečeva ''Karioke'' su trijumfovali čak deset puta, sedam puta je bilo nerešeno, a preostala dva trijumfa pripala su tadašnjoj Kraljevini Jugoslavije.

Kada sagledamo grupu, možemo reći da je moglo biti bolje, ali vrlo lako i gore po ''Orlove''. Jasno je da neće biti nimalo lako, ali još jasnije da je nadanje prolasku grupe u najmanju ruku realno.

Komentari (0)

Sport