Fudbal

Het-trik Aleksandra Kataija u trijumfu Zvezde na Čairu

Komentari

Autor: Euronews

02/04/2022

-

18:06

Het-trik Aleksandra Kataija u trijumfu Zvezde na Čairu
Zvezda ubedljiva na Čairu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili protiv Radničkog u Nišu sa 5:1 u okviru 29. kola Linglong Superlige Srbije.

Crveno-beli su dobro otvorili meč i imali jako dobru šansu več u 15. minutu. Aleksandar Katai je sjajno prošao po levoj strani, a potom slabijom nogom pokušao da savlada Filipa Dujmovića, ali je ipak bio nedovoljno precizan, te je lopta završila kraj leve stative.

Ipak, isti igrač je posle nepunih deset minuta uspeo da se upiše u strelce. Igrao se 25. minut kada je Milan Rodić sa levog boka fenomenalno centrirao, a Zvezdin kreativac je odlično skočio i zahvatio loptu glavom, pa tako postavio rezultat na 1:0. Bio je to 18. pogodak Kataija u Superligi ove sezone, dok je Rodić upisao 10. asistenciju.

Međutim, radost gostiju nije trajala dugo, s obzirom na to da je Radnički u 34. minutu stigao do izjednačenja. Evgen Pavlov je poslao sjajnu loptu ka Stefanu Mitroviću, nakon čega se on jako dobro snašao i matirao Milana Borjana. Talentovani fudbaler je evidentno bio u nedozvoljenoj poziciji, međutim Strahinja Eraković je imao kontakt sa loptom, te je odlučeno da pogodak bude priznat.

Ali tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Defanzivac domaćih, Milan Ilić isključen je iz igre u 42. minutu. Aleksandar Katai je uspeo da nadmudri štopera Radničkog koji je prethodno već imao žuti karton, nakon čega mu je pokazan drugi, pa tako i crveni. Trener crveno-belih, Dejan Stanković je reagovao veoma ljutito pošto je sudijska odluka malo kasnila, te je i on ''požuteo''.

Na startu drugog dela gosti ponovo dolaze do prednosti. Igrao se 48. minut kada je Katai ponovo bio zatresao mrežu Nišlija. Strahinja Eraković je dobro skočio nakon jednog prekida i poslao loptu ka drugoj stativi. Bojan Mlađović je imao priliku da otkloni opasnost ali je jako nespretno reagovao i omogućio Kataiju da postigne svoj drugi pogodak na meču.

Crvena zvezda je u 61. minutu došla do prenosti od 3:1. Milan Rodić je ponovo odlično centrirao sa levog boka, a najbolji u skoku je bio Katai. Nije to bio nekakav fantastičan udarac, već je golman domaćih, Filip Dujmović ispustio loptu.

Četvrti gol postigao je El Fardu Ben u 74. minutu meča. Gelor Kanga je centrirao iz kornera, nakon čega je Katai prosledio na drugu stativu, gde je bio Ben, koji ju je samo prosledio u nebranjeni gol.

Konačan rezultat postavio je Nenad Krstičić u 86. minutu meča. Iskusni vezista je najpre odigrao dupli pas sa Milanom Pavkovim, potom na sjajan način prevario golmana i rutinski zatresao mrežu za konačnih 5:1.

U narednom kolu crveno-beli dočekuju ekipu kruševačkog Radničkog 10. aprila, dok će Nišlije ugostiti Mladost Lučane 9. aprila.

Sastavi

Radnički Niš: Dujmović - Aksentijević, Vujadinović, Savić, Jamkam - Pavlov, Kovačević - Mićibući (Živojinović), Mesarović (Kasalica), Mlađović - Mitrović.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (Motika) - Katai (Krstičić), Kanga, Sanogo (Gobeljić), Ivanić (Ben) - Ohi, Pavkov.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport