Fudbal

Bajern devet sekundi imao 12 igrača na terenu: Kiks Bavaraca mogao bi da ih košta bodova u Frajburgu

Komentari

Autor: Euronews

03/04/2022

-

09:45

Bajern devet sekundi imao 12 igrača na terenu: Kiks Bavaraca mogao bi da ih košta bodova u Frajburgu
Kingsli Koman - Copyright AP Photo/Andreas Schaad

veličina teksta

Aa Aa

Bajern je pobedio Frajburg 4:1 i napravio devet bodova prednosti nad Borusijom iz Dortmunda, ali će ta razlika možda biti vraćena na šest poena zbog nesvakidašnjeg propusta: Bavarci su devet sekundi igrali sa 12 igrača na terenu.

Nesvakidašnja greška dogodila se u 85. minutu kada su na teren ušli Niklas Zile i Marsel Sabicer, a trebalo je da izađu Korentin Toliso i Kingsli Koman. Toliso je napustio teren, ali Koman nije jer je četvrti sudija označio da van igre izlazi igrač sa brojem 29 /taj su mu dostavili sa klupe Bajerna), što je stari Komanov broj. On sada nosi 11. Zbunjeni Francuz je ostao u igri devet sekundi, a izašao je tek kada su domaćini to primetili i obavestili sudiju meča.

 

 

"Mi smo obavestili sudiju da Bajern ima igrača više na terenu. Ovo je bilo bizarno, nikada nisam video ovakvu situaciju na terenu", istakao je direktro Frajburga Johen Zajer.

Nemački mediji pišu da bi ovaj kiks tehničke klupe Bavaraca, koji je pogrešio broj i uneo zabunu kod Komana, mogao da košta klub, ali samo ako Frajburg bude do ponedeljka uložio žalbu. Ako se to dogodi, sportski sud Fudbalskog saveza Nemačke baviće se ovom temom. 

Međutim, Bajern je tada vodio 3:1 i s obzirom da se radilo samo o devet sekundi pitanje je hoće li se Frajburg žaliti. U najboljem slučaju Bajernu će ostati bodovi uz verovatno novčanu kaznu zbog propusta.

Komentari (0)

Sport