Fudbal

Bek Crvene zvezde Rodić pred večiti derbi: Da budemo na nivou i nastavimo ka odbrani titule

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

12:09 >> 12:11

Bek Crvene zvezde Rodić pred večiti derbi: Da budemo na nivou i nastavimo ka odbrani titule
Bek Crvene zvezde Rodić pred večiti derbi: Da budemo na nivou i nastavimo ka odbrani titule - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalere Crvene zvezde u subotu od 18 časova očekuje 167. večiti derbi protiv Partizana na stadionu “Rajko Mitić”.

Levi bek Milan Rodić veruje da će njegov tim ponoviti partiju iz prethodnog 166. izdanja (2:0) i približiti se osvajanju pete uzastopne titule.

"Prva utakmica u plej-ofu ujedno će biti i praznik za sve ljubitelje fudbala, a pre svega naše navijače. Nalazimo se u sjajnoj formi i u dobrom raspoloženju pred najveću utakmicu u srpskom fudbalu. Uspeli smo da obezbedimo povoljnu poziciju pred plej-of i upravo ta pozicija nam je pružila priliku da večiti derbi igramo na našem stadionu. Pokazali smo u ovoj polusezoni snagu i kvalitet u duelu sa našim najvećim rivalom. Hoćemo da ponovimo takvu partiju i budemo na svom nivou. Ima još dosta da se igra, ali smo svesni da ova utakmica može dosta toga da odluči i tako se i pripremamo", istakao je Rodić za klupski sajt.

 
Sjajno igra Rodić ove sezone, na 43 meča u svim takmičenjima postigao je četiri gola uz 11 asistencija. Sa saigračem Aleksandrom Kataijem je najbolji asistent Superlige Srbije (po 10 asistencija), igra na reprezentativnom niovu i ističe svakako kandidaturu i za povratak u nacionalni tim.

Iskoristio je priliku da pozove navijače da ispune tribine stadiona "Rajko Mitić", uživaju u utakmici i učestvuju u akciji “Zvezda igra za tebe”.
 
"Očekujemo prepoznatljivu podršku sa tribina i da će naši navijači biti na visini zadatka kao i uvek. Mnogo toga smo uspeli da postignemo ove sezone zajedničkim snagama i to je nešto što nas krasi iz godine u godinu. Takođe je klub pokrenuo i sjajnu akciju u okviru koje pomaže udruženjima kojima je pomoć najpotrebnija, a naši navijači su pokazali humanost na delu u bezbroj situacija. Večiti derbi je prava prilika da zajedno pobedimo na terenu, ali i u humanoj misiji. Pred nama je težak meč, ali ćemo od startu ući u utakmicu sa jednim ciljem a to je pobeda i radost naših navijača", zaključio je Rodić.

Parovi 31. kola Superlige

Plej-of

Petak

Radnički N. - Voždovac 19.00 (TV Arena 3 Premium)

Subota

Čukarički - TSC 14.00 (TV Arena sport 1)

Crvena zvezda - Partizan 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Vojvodina - Napredak 18.00 (TV Arena 3 Premium)

Plej-aut

Petak

Radnik - Radnički 1923 16.30 (TV Arena 1 Premium)

Subota

Mladost L. - Proleter 16.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Spartak - Novi Pazar 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Kolubara - Metalac 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Komentari (0)

Sport