Fudbal

Stanojević pred derbi: Motivisani smo, igrači treba da pokažu karakter

Komentari

Autor: Euronews

15/04/2022

-

14:09

Stanojević pred derbi: Motivisani smo, igrači treba da pokažu karakter
Stanojević pred derbi: Motivisani smo, igrači treba da pokažu karakter - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Partizana ALeksandar Stanojević rekao je uoči 167. večitog derbija da igrači treba da pokažu karakter.

”Znamo šta nam znači sutrašnja utakmica. Nažalost ne igramo na našem stadionu iako to zaslužujemo svojim igrama. Svi igrači su spremni, motivisani, izlazimo u najjačem sastavu. Nema opravdanja i ne želimo da polemišemo. Želimo da uđemo u derbi jače nego u prethodni. Jedva čekam da počne utakmica da vidim kako će igrači pokazati karakter i odreagovati posle svega što se dešava. Imate dve ekipe koje su igrale osminu finala evropskih takmičenja tako da derbi treba da bude muški i viteški.”

Koliko će biti drugačiji derbi u odnosu na prethodni?

”I mi i oni ćemo krenuti ofanzivno, pa ko se kome nametne. Svako se na svom stadionu nametnuo ofanzivno. Derbi je specifična utakmica koja mnogo znači svima i mnogo odlučuje i u psihološkom i u takmičarskom smislu, tako da je svaki derbi sudbonosan. Znamo se, može biti minimalnih iznenađenja sa obe strane, ne verujem da će oni menjati taktiku. Zvezdina ekipa je delovala dobro na prošlom derbiju, pretpostavljam da će biti slična ekipa i sutra. Igrači treba da daju maksimum i pokažu karakter. 

Koliko je bilo teško podići ekipu posle remija sa Čukaričkim na Banovom brdu u prethodnom kolu?

”Odigrali smo fantastičnu utakmicu, moral je pao zbog nekih drugih stvari koje utiču na to.” 

Crvena zvezda i Partizan sastaće se 167. put u prvenstvenim mečevima u subotu od 18 časova, a meč možete pratiti direktno na kanalu Arena Premium 1.

Komentari (0)

Sport