Fudbal

Inter u finalu Kupa Italije: Lautaro presudio gradskom rivalu

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2022

-

23:11 >> 23:51

Inter u finalu Kupa Italije: Lautaro presudio gradskom rivalu
Lautaro Martinez - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno, file

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Intera plasirali su se u finale Kupa Italije, pošto su u revanš meču bili bolji od Milana 3:0 i za trofej će se boriti protiv povednika meča Juventus - Fiorentina.

Prvi duel odigran na San Siru početkom marta završen je 0:0.

Početak utakmice nije mogao bolje da počne za "neuroazure", koji su prelepim volejom Argentinca, na asistenciju Darmijana, poveli već u četvrtom minutu.

Milan je bio konkretniji u nastavku i imao izglednije šanse preko Salemakersa i Leaa, koji je u dva navrata ugrozio gol Handanovića, ali je izjednačenje izostalo.

Na drugoj strani, Inter je strpljivo čekao priliku i u finišu prvog dela igre kaznio gradskog rivala za promašaje. Korea je poslao loptu u prostor, Tomori je zakasnio, a sve je to odlično ispratio Argentinac koji je u nastavku akcije znalački prevario istrčalog golmana - 2:0.

Drugo poluvreme donelo je ofanzivniju igru Milana, koji je u 68. minutu preko Benasera postigao gol, ali je pogodak posle reakcije VAR-a poništen zbog ofsajda. Dobru priliku za "rosonere" imao je i Žiru kada je sa 17 metara pokušao iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan.

U poslednjih 15ak minuta susreta, gosti su klonuli, a pad koncetrancije rivala iskoristio je Gosens, koji je posle lepe asistencije Brozovića po levom boku, postavio konačnih 3-0.

Stefano Pioli je u finišu utakmice dao šansu i srpskom fudbaleru Marku Lazetiću, koji je upisao debitantski nastup za Milan.

U drugom polufinalu Kupa, Juventus će sutra u 21 čas na svom terenu dočekati Fiorentinu, a taj meč možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport