Fudbal

Het-trik Mirka Ivanića protiv TSC 4:0: Zvezda u četvrtoj brzini prošla kroz Bačku Topolu

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

17:51

Het-trik Mirka Ivanića protiv TSC 4:0: Zvezda u četvrtoj brzini prošla kroz Bačku Topolu
Katai i Ivanić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U sjajnoj atmosferi i ispunjim tribinama stadiona "TSC Arena", Crvena zvezda je pobedila TSC 4:0 (1:0) i posle 32. kola Superlige nastavila put ka odbrani titule. Salve aplauza zaslužio je Mirko Ivanić koji je het-trikom, uz maestralan treći pogodak, potpisao novi trijumf crveno-belih koji su od starta kontrilisali meč i kvalitetom još jednom u sezoni dobili četvrtoplasirani tim lige.

Aktuelni šampion je od starta napao i ta ofanziva se isplatila već u 16. minutu kada se mreža Filipovića zatresla. Aleksandar Katai je prošao po levoj strani, idealno je uposlio Ivanića koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu.

 

 

Novu priliku crveno-beli su imali tri minuta kasnije, kada je Ivanić bio asistent, ali Kataijev udarac sa 14 metara iskosa golman Filipović je uspeo da neutrališe.

Gosti iz Beograda kontrolisali su igru i rezultat i pokušavali preko krilnih pozicija da uvećaju prednost. Pokušavali su Katai, Pavkov, ali nisu uspeli da ugroze Filipovića. Domaćin je teško izlazio sa svoje polovine, samo je Banjac sa 25 metara isprobao budnost golmana Milana Borjana.

Na isteku prvog dela, TSC je imao dva kornera i prekid, ali nije uspeo da ugrozi Borjana, baš kao što je i Milan Pavkov šutirao glavom pored stative.

Novom prilikom Pavkova počeo je drugfi deo meča. Napadač crveno-belih je sa desetak metara iz okreta šutirao iznad prečke. Trađila je Zvezda kroz kontrolu igre i napade drugi gol kako bi "zatvorila meč". Međutim, domaćin je bio agresivniji u nastavku, želeo je izjednačenje što je ostavljalo gostima malo više prostora za kontranapade. Mirko Ivanić je u 55. minutu propustio da bolje uputi loptu glavom na prvoj stativi posle prekida koji je izveo Ben.

Imao je Katai zicer u 59. minutu, međutim Antonić je klizećim startom sprečio drugi pogodak gostiju. Golman Filipović je iskazao odličan refleks dva minuta kasnije kada je ukrostio nezgodan udarac Milana Gajića sa desne strane. 

Zvezdin pritisak je ponovo u gol pretvorio Mirko Ivanić u 64. minutu. Gelor Kanga je prebacio poslednju liniju odbrane domaćina, ofanzivac Zvezde je utrčao iz drugog plana i sa pet-šest metara poslao loptu u sam ugao golmana Filipovića koji je "bio na lopti", ali nije uspeo da je odbrani.

 

 

Nije stao Mirko Ivanić, posle duge akcije i nekoliko majstorija, sa 13 metara je poslao loptu u sam gornji ugao. Maestralan pogodak i het-trik Ivanića u 66. minutu za novi trijumf crveno-belih i ostanak na čelnoj poziciji.

 

 

Raspala se igra domaćina, Zvezda je dodala gas i već u 72. minutu bilo je 0:4. Filipović je sprečio Ivanića da postigne i četvrti gol na meču, ali je odbitak sa par metara u mrežu zakucao El Fardu Ben, svojim 81. golom u dresu crveno-belih. 

 

 

Opsedali su gosti gol domaćina, Filipović je imao i sreće jer je Pavkov pogodio prečku. Domaćin se spasavao kako je umeo pred kontrama crveno-belih, ali su ti napadi utihnuli u poslednjih desetak minuta posle svih izmena koje je napravio trener Dejan Stanković.

TSC - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Strelci: Ivanić u 16, 64. i 67, Ben u 72. minutu. Stadion: "TSC Arena". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Miloš Milanović

TSC: Filipović - Varga, Čalušić, Antonić, Stojković - Đakovac (od 74. Milićević), Bočkaj - Stanojev (od 46. Mirševski), Banjac (od 84. Dukure), Ratkov (od 56. Stanojlović) - Vukić.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Eraković - Kanga, Sanogo (od 83. Krstičić) - Ivanić (od 73. Srnić), Ben (od 73. Ohi), Katai (od 83. Motika) - Pavkov (od 83. Stanković).

Linglong Superliga 32. kolo

Plej-of

Sreda

TSC - Crvena zvezda 0:4 (0:1)
/Ivanić 16, 64, 67, Ben 72/

18.05 Partizan - Čukarički (TV Arena 1 Premium)

18.30 Napredak - Radnički Niš (TV Arena sport 1)

četvrtak

19.05 Voždovac - Vojvodina (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport