Fudbal

Benzema promašio dva penala za sedam minuta: Real Madrid ipak na pobedu do nove titule

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

23:33

Benzema promašio dva penala za sedam minuta: Real Madrid ipak na pobedu do nove titule
Benzema promašio dva penala za sedam minuta: Real Madrid ipak na pobedu do nove titule - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid je pobedom u Pamploni nad Osasunom 3:1 (2:1) stigao na pobedu do osvajanja nove titule u Španiji pet kola pre kraja, ali meč će se pamtiti dugo jer je majstor Karim Benzema, prvi strelac Primere, promašio čak dva penala. 

Bolje je reći da mu je golman Serhio Erera "skinuo" maestralno dva udarca sa bele tačke. Prvo je u 52. minutu reagovao kao panter, da bi ga sedam minuta kasnije ponovo pročitao i na isti način odbranio udarac! Oba puta je napadač Reala šutirao u golmanovu desnu stranu.

 

 

U prvih 15 minuta viđene su dve velike prilike, jednu nije za domaćina iskoristio srpski internacionalac Darko Brašanac i dva pogotka. Na vodeći gol Davida Alabe, odmah je odgovorio Ante Budimir. Do kraja prvog dela Real je naplatio inicijativu i preko Asensija u 45. minutu došao je do prednosti.

U nastavku su Madriđani mogli da napune mrežu domaćina da Benzema nije promašio dva penala u periodu od sedam minuta i postao prvi igrač Madriđana u istoriji koji je omanuo u dva pokušaja sa 11 metara u jednoj utakmici. Šta su promašivali Rodrigo, Vinisijus Žunior na kraju meča je zaista bilo neverovatno, pa je i sreća što ih Osasuna nije kaznila. Ipak, posle "stote" kontre, Vinisijus Žunior je asistirao Lukasu Vaskezu koji je potpisao pobedu.

Hatafe je prekinuo niz od dva poraza i u Vigu ostvario veoma važnu pobedu nad Seltom od 2:0 (1:0) kojom će gotovo sigurno obezbediti opstanak. 

Junak trijumfa bio je iskusni napadač Borha Majoral pogađajući mrežu Selte u 23. i 52. minutu. Stefan Mitrović je odlično komandovao odbranom ekipe iz predgrađa Valensije, dok Nemanja Maksimović nije igrao zbog bolesti.

Primera, 33. kolo

Utorak

Majorka - Alaves 2:1
/Prats 11, Murići 45+4 - Railjo 73ag/

Real Betis - Elče 0:1

/Morente 82/

Viljareal - Valensija 2:0
/Danžuma 10, 17/

Sreda

Atletiko Madrid - Granada 0:0

Celta - Hetafe 0:2 (0:1)
/Borha Majoral 23, 52/

Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:1)
/Budimir 14 - Alaba 12, Asensio 45, Lukas Vaskez 90+6/

Četvrtak

19.00 Espanjol - Rajo Valjekano (TV Arena sport 1)

19.00 Levante - Sevilja (TV Arena sport 2 premium)

20.00 Kadiz - Atletik Bilbao (TV Arena sport 3 premium)

21.30 Real Sosijedad - Barselona (TV Arena sport 1 premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport