Fudbal

Benfika ubedljivo savladala Salcburg i osvojila omladinsku Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

25/04/2022

-

19:55

Benfika ubedljivo savladala Salcburg i osvojila omladinsku Ligu šampiona
Salcburg-Benfika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Benfike osvojili su omladinsku Ligu šampiona pošto su u finalu u Nionu savladali Salcburg 6:0 (2:0). 

Već u drugom minutu Benfika je povela golom Martima Neta koji je nakon asistencije Dijega Moreire iskoristio smušenost odbrane Salcburga i savladao nemoćnog Stejskala.

U 15. minutu već je bilo 2:0. Martim Neto je ovoga puta bio u ulozi asistenta, prošao je po desnoj strani i ubacio loptu pred gol, a na pravom mestu bio je Enrike Araužo.

Benfika nije stala ni u nastavku pa je u 53. minutu došla do trećeg pogotka. Akcija je išla po levoj strani, Pedro Santoš je centrirao, kapiten Valner malo promenio putanju lopte na koju je natrčao Ndur i zatresao mrežu ''Bikova''.

Samo četiri minuta kasnije Araužo je nakon dodavanja Dijega Moreire prošao kompletnu odbranu Salcburga, zaobišao Stejskala i poslao loptu u praznu mrežu. Ovim golom Benfika je postala prvi klub koji je postigao četiri pogotka u finalu Lige mladih.

U 69. minutu bilo je 5:0. Santoš je imao sjajan prodor po desnoj strani, ušao u sredinu i asistirao Luisu Semedu kome nije bilo teško da se upiše u strelce. Konačnih 6:0 postavio je Enrike Araužo koji je golom sa bele tačke došao do het-trika, prvog u istoriji finala omladinske Lige šampiona.

Komentari (0)

Sport