Fudbal

FIFA kaznila Partizan: Crno-belima zabrana registracije u naredna tri prelazna roka

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2022

-

20:13

FIFA kaznila Partizan: Crno-belima zabrana registracije u naredna tri prelazna roka
FIFA kaznila Partizan: Crno-belima zabrana registracije u naredna tri prelazna roka - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Partizan će, kako stvari stoje, pretrpeti veliki udarac u narednom periodu, s obzirom na to da ga je FIFA kaznila zabranom registracije novih igrača u naredna tri prelazna roka, odnosno da dovođenje novih igrača neće biti moguće sve do zime 2024. godine.

Naime, FIFA se na ovaj potez odlučila zbog, navodnog, neispunjavanja obaveza prema Luganu prilikom transfera Filipa Holendera u redove crno-belih.

Ipak, Partizan ima šansu da situaciju isprave tako što će u roku od narednih 20 dana izmiriti deo obeštećenja koji švajcarski klub potražuje, pa će tako zabrana automatski biti skinuta.

''Kazna FIFA se odnosi na ratu Luganu za Filipa Holendera, koju ćemo uplatiti u narednih 20 dana, skinuti suspenziju i steći pravo da nesmetano radimo u letnjem prelaznom roku. Izmirili smo sve što se zahtevalo za UEFA evropsku licencu, taj dug je ostao jer se sve deogodilo van prelaznog roka i smatrali smo da imamo dovoljno vremena. Sve će biti u redu, platićemo i poslovati normalno'', rekao je generalni direktor Miloš Vazura u razgovoru za Telegraf.

Podsećamo, mađarski reprezentativac je prvo doveden na jednogodišnju pozajmicu i to je koštalo 50 hiljada evra. Međutim, Partizan je nakon toga pokrenuo otkupnu klauzulu u iznosu od 450 hiljada evra, od čega je prva rata, odnosno 200 hiljada plaćeno.

Komentari (0)

Sport