Fudbal

Linglong Superliga Srbije: ''Večiti'' nastavljaju borbu za titulu

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2022

-

10:12

Linglong Superliga Srbije: ''Večiti'' nastavljaju borbu za titulu
Lopta - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Danas se nastavlja plej-of Linglong Superlige Srbije utakmicama 34. kola. Fudbaleri Crvene zvezde od 17 časova (TV Arena Premium 1) gostuju Vojvodini u Novom Sadu.

"Kadrovska situacija je zadovoljavajuća. Raspored je zgusnut, imamo jedan ili dva problema, a videćemo sa medicinskom službom da li će ti igrači moći da nastupe ili ne", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

"To je normalno, naši momci su navikli na naporan raspored i kad god su imali manji ili veći problem hteli su da igraju. Što se Borjana tiče, biće na golu. Dobio je jak udarac, rizikovao je, ali je sve prošlo kako treba. Imam još jednu dilemu, pa ćemo videti da li će taj igrač nastupiti", izjavio je Stanković za klupski sajt.

Zvezdin trener dodao je da ekipu neće "opustiti" podatak da je rival izgubio osam od prethodnih 10 utakmica.

"Zvezda je motiv za svakog, svi hoće da nas pobede. Pred gostovanje TSC-u, moj prijatelj Lazetić je izjavio da hoće da pobedi Crvenu zvezdu i napravi nešto veliko i meni se to sviđa. Videli ste i Čukarički, došli su sa velikim motivom. Tako da, ne vidim da će nam biti lako u Novom Sadu, jer smo tim koji svako želi da pobedi", istakao je Stanković.

Trener Vojvodine Dragan Radojičić očekuje hrabro izdanje svoje ekipe.

"Očekuje nas utakmica sa najboljom ekipom u zemlji, koja dolazi u Novi Sad sa imperativom pobede. Mnogi nisu uspeli da uzmu Zvezdi ni bod i svi znaju koliko je to teško. Mi smo u mini seriji od dva poraza, izgubili smo od ekipa sa kojima se direktno borimo za plasman u Evropu. Nismo u najboljem psihološkom momentu, ali radimo sa igračima da izađemo u što boljem izdanju i da odigramo kako treba, muški i dostojanstveno", poručio je Radojičić.

Fudbaleri Partizana od 19.05 sati (TV Arena Premium 1) u Kruševcu igraju protiv Napretka, a trener ALeksandar Stanojević rekao je da.očekuje mnogo drugačiju utakmicu od one koja je nedavno u Beogradu završena bez golova.

”Očekujem agresivniji Napredak. Izuzetno poštujemo Napredak, daju maksimum, bore se za respekt. Nadam se da će biti sve fer i korektno, da će biti fudbalski ambijent. Očekujem fer-plej i jednu pravu utakmicu", poručio je Stanojević.

Crno-beli su pre manje od dva meseca "kiksnuli" protiv Napretka u Humskoj (0:0), a posle meča "digla se prašina" zbog nedosuđenog penala posle prekršaja nad Nemanjom Jovićem.

"To je nešto što je obeležilo utakmicu. Nismo loše počeli, igrali smo sve vreme na njihovoj polovini, bili dosta bolji. Ostaje žal zbog svega toga i gnev što nam se sve izdešavalo, jer smo sve pošteno odrađivali", izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

Superliga Srbije, 34. kolo

Plej-of

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 17.00 TV Arena 1 Premium

TSC - Voždovac 18.30 TV Arena 2 Premium

Napredak - Partizan 19.05 TV Arena 1 Premium

Ponedeljak

Čukarički - Radnički Niš 18.30 TV Arena 2 Premium

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport