Fudbal

Moja Fiorentina je potpuno luda ekipa: Vićenco Italijano posle četvrtog uzastopnog poraza

Komentari

Autor: Euronews

02/05/2022

-

10:36

Moja Fiorentina je potpuno luda ekipa: Vićenco Italijano posle četvrtog uzastopnog poraza
Napoli-Fiorentina - Copyright Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Serija loših rezultata Fiorentine se nastavila i minulog vikenda, kad je ekipa trnera Vićenca Italijana petrpela poraz na gostovanju Milanu (0:1).

Bio je to treći uzastopi poraz "ljubičastih" u Seriji A, odnosno četvrti ukupnu u nizu ukoliko se računa i onaj od Juventusa (0:2) u nacionalnom Kupu, što i dalje  drži klub iz Firence daleko od mesta koje vodi u Evropu naredne godine.

"Igramo loše u poslednje vreme, to ne mogu da poreknem, ali mislim da smo protiv Milana odigrali za nijansu bolje. Imali smo naše šanse, nismo ih iskoristili, mada mislim da je odnos prema igri bio prilično dobar, što se pogotovo odnosi na prvo poluvreme, dok je nastavak bio manje dobar", kaže Italijano.

Šef stručnog štaba Fiorentine nije se odrekao izlaska na evropsku scenu, zbog čega od svojih igrača u finišu sezone očekuje da budu maksimalno motivisani i koncentrisani.

"Ne znam koji put ove sezone smo pokazali da smo luda ekipa i da se naše partije pružaju u rasponu od fantastičnih do onih očajnih. Te oscilacije moramo da smanjimo ukolio želimo da sezonu završimo na mestu koje nam garantuje izlazak u Evropu", rekao je trener Fiorentine.

Podsećanja radi, "ljubičasti" iz Firence trenutno zauzimaju sedmu poziciju na tabeli Serije A, sa tri boda manje od Lacija koji ima osigurano mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Komentari (0)

Sport