Fudbal

Igrači Viljareala pomešanih osećanja: Tužna ali nezaboravna noć

Komentari

Autor: Euronews

03/05/2022

-

23:16

Igrači Viljareala pomešanih osećanja: Tužna ali nezaboravna noć
Viljareal-Liverpul - Copyright AP Photo/Jose Breton

veličina teksta

Aa Aa

"Bilo je lepo dok je trajalo", naslov je španske "Marke" posle poraza Viljareala od Liverpula (2:3) u polufinalu Lige šampiona.

Dali su igrači Unaija Emerija nadu navijačima da mogu do čuda, vodili su do 62. minuta 2:0, a onda je taj gol Fabinja uz nespretnu reakciju golmana Ruljija strmoglavio tim u provaliju.

"Boli nas ovaj poraz, najviše zbog navijača. Na kraju nismo mogli, napor ekipe je bio neverovatan. Ranio nas je taj prvi gol Liverpula, oni su u drugom poluvremenu bili fizički moćniji. Platili smo ceh odličnom prvom poluvremenu. Bila je ovo tužna noć, ali nezaboravna. Put koji smo napravili u Ligi šampiona bio je nezaboravan. Ostaje nam da nastavimo ovako jer će verujem u budućnosti navijači Viljareala doživeti još ovakvih noći", rekao je posle meča kapiten "žute podmornice" Raul Albiol.

Đerar Moreno je igrao povređen, dao je doprinos u igri dok je mogao.

"Zbog nivoa forme i kvaliteta Liverpul je najbolji tim na svetu. Hteli smo više, želeli smo finale. Ljudi su mislili da nismo sposobni za to, ali stigli smo do ovih momenata jer smo eliminisali velike klubove. Reč koja najbolje definiše sve što smo uradili je - ponos", istakao je Moreno.

Navijači su igrače ispratili ovacijama, pesmom dok su trčali počasni krug. Prošle sezone su im doneli prvi trofej u istoriji (Liga Evrope), ove su im podarili nekoliko spektakla. Izbacili su Juventus, pa Bajern. Liverpul nisu mogli.

Komentari (0)

Sport