Fudbal

Alegri zadovoljan Vlahovićevom partijom: Ne smatram neuspehom to što nije postigao pogodak

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

13:13

Alegri zadovoljan Vlahovićevom partijom: Ne smatram neuspehom to što nije postigao pogodak
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Đenove su u okviru 36. kola italijanske Serije A došli do nestvarnog trijumfa nad favorizovanim Juventusom i tako ostali u trci za opstanak u ligi.

Torinski klub je vodio još od starta drugog dela igra, ali je domaćin pogotkom Alberta Guđmunsona u 87 i Domenika Krišita sa bele tačke u šestom minutu nadoknade došao do spektakularnog preokreta.

''Više sam nego besan. Razočaran sam što nismo pobedili i napravili dobar rezultat. Trebalo je da postignemo gol, ali nismo'', rekao je Masimilijano Alegri, pa dodao:

''Stvar na kojoj treba da poradimo je ta, iako smo svesni da karakteristike igrača nisu takve, je da kada moramo da izvedemo Artura, Minetija ili Dibalu, nemamo igrača koji može da diktira tempo i stane na loptu. Mi imamo samo ''kontra-napad'' igrače i finišere. Kada protraćite mnogo šansi verovatno ćete biti kažnjeni''.

 

 

Trener Juventusa je potom analizirao partiju srpskog reprezentativca, Dušana Vlahovića, koji je zamenjen u 74. minutu:

''Ovo je bila jedna od najboljih Vlahovićevih partija na tehničkom nivou. Veoma sam zadovoljan kako je igrao. Pokušavao sam da objasnim to i ranije, ali sam bio napadan kao da pokušavam da ga spustim. On nije igrao toliko Serija A mečeva i moramo da mu nađemo balans. Možda nije svestan da je takav performans dobar, ali mislim da ćemo sledeće sezone videti veliki napredak kod njega i da će naučiti da nađe balans. Naučiće da nije neuspeh ako ne postigne pogodak, već da ima i drugih stvari koje su bitne'', istakao je Italijan, a onda se osvrnuo i na partiju drugog napadača, Moisa Kina:

''Kin je igrač koji obično pogađa iz polušanse. Mi smo ih imali pet ili šest i nije postigao gol, ali to je fudbal. Ima više iskustva, iako je veoma mlad, ali potrebno mu je da igra jednostavno i ne troši toliko energije na individualne duele koji nisu toliko korisni''.

U narednom kolu Juventus će na svom stadionu ugostiti ekipu Lacija 16. maja, dok će pre toga odmeriti snage sa milanskim Interom u finalu Kupa Italije.

Komentari (0)

Sport