Fudbal

Barselona gostuje Betisu u derbiju kola španske Primere

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

15:33

Barselona gostuje Betisu u derbiju kola španske Primere
Barselona gostuje Betisu u derbiju kola španske Primere - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Betis i Barselona će večeras od 21.00 (TV Arena sport 1 premium) odigrati derbi meč 35. kola španske Primere.

Petoplasirani zeleno-beli imaju 58 bodova iz 34 odigrane utakmice i potpuno opravdano jure četvrto mesto, koje trenutno zauzima madridski Atletiko koji je osvojio tri boda više.

Nakon osvajanja Kupa pobedom nad Valensijom, ekipa koju vodi Manuel Pelegrini je u prethodnom kolu remizirala sa Hetafeom rezultatom 0:0 i tako nastavila loš niz koji čine tri vezana meča bez pobede u prvenstvu.

Ipak, Barselona je protivnik koji sam po sebi daje motivaciju svakom timu i sigurno je da će Betis maksimalno ozbiljno i nadahnuto pristupiti ovoj utakmici. Posebnu pažnju treba obratiti na glavnog kreativca, Nabila Fekira koji je uvek posebno raspoložen protiv zvučnih ekipa. Povremeni francuski reprezentativac je ove sezone igrao jako dobro, te ima učinak od šest pogodaka i čak sedam asistencija na 30 odigranih prvenstvenih mečeva.

 

 

Katalonci sa druge strane igraju veoma promenljivo i niko ne može da pretpostavi šta od njih i kada može da očekuje. U prethodnom kolu su na svom stadionu zabeležili trijumf nad Majorkom od 2:1, dok su pre toga poraženi od Raja Valjekana sa 1:0.

Trenutno su drugoplasirani na tabeli sa 66 bodova iz 34 odigrane utakmice, ali bi ta pozicija mogla da im izmakne, s obzirom na to da Sevilja zaostaje samo dva boda.

Ipak, ekipa sa tako kvalitetnim pojedincima ne može biti nazvana nikako drugačije nego favoritom u ovom duelu. Najviše treba očekivati od napadačkog trija koji čine Memfis Depaj, Feran Tores i Pjer-Emerik Obamejang, koji čak i u slučaju da ne proradi, sa klupe mogu da zamene Osman Dembele i Adama Traore, koji svojom brzinom i svežinom mogu da naprave veliki problem apsolutno svakoj odbrani na svetu.

Domaći večeras neće moći da računaju na povređene Viktora Kamarasu i Martina Montoju, dok su Mark Bartra i Vilijam Karvaljo pod upitnikom. Ćavi Ernandez na raspolaganju neće imati Martina Brajtvajta, Seržinja Desta, Oskara Mingezu, Nika Gonzalesa, Perdija, Serđija Roberta i Đerara Pikea, koji su već duže vreme van stroja.

Na poslednjih dvadeset međusobnih okršaja ovih timova Katalonci su bili znatno uspešniji s obzirom na to da su čak 15 puta slavili, Betis samo tri, dok je dva puta bilo nerešeno.

Potencijalni sastavi:

Betis: Bravo, Moreno, Bartra, Pecela, Beljerin, Karvaljo, Rodrigez, Huanmi, Kanales, Fekir, Iglesijas

Barselona: Ter Štegen, Alveš, Arauho, Garsija, Alba, De Jong, Gavi, Buskec, Tores, Depaj, Obamejang

Primera La liga, 35. kolo

Petak

Levante - Sosijedad 2:1 (0:0)
/Miramon 53, Melero 90 penal - D. Silva 66/

Subota

Majorka - Granada 14.00 (TV Arena 2 Premium)

Atletik B. - Valensija 16.15 (TV Arena 2 Premium)

Kadiz - Elče 18.30 (TV Arena sport 2)

Selta - Alaves 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Betis - Barselona 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Viljareal - Sevilja 16.15 (TV Arena 1 Premium)

Espanjol - Osasuna 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Atletiko M. - Real M. 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport