Fudbal

Nišlije u Humskoj, Novosađani na Marakani: Partizan dočekuje Radnički, Crvena zvezda Vojvodinu

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

12:00 >> 13:55

Nišlije u Humskoj, Novosađani na Marakani: Partizan dočekuje Radnički, Crvena zvezda Vojvodinu
Nišlije u Humskoj, Novosađani na Marakani: Partizan dočekuje Radnički, Crvena zvezda Vojvodinu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sezona u Linglong Superligi je u samom finišu te su samo po tri meča ostala do konačnog pozicioniranja timova na tabeli. Prvoplasirana Crvena zvezda pred sobom ima niški Radnički, koji će ugostiti danas od 17 Časova (TV Arena sport 1 premium), a nakon toga Napredak i Voždovac, dok će Partizan svoju šansu za povratak na prvu poziciju tražiti najpre preko Vojvodine (14.00, TV Arena sport 1 premium), a kasnije preko Voždovca i Radničkog.

Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Stanojević zaostaje dva boda za proplasiranom Zvezdom, ali, kako sam kaže, igraće do kraja bez pomisli na bilo kakav vid posustajanja. Do kraja im je zasigurno potreban stopostotan učinak, kako bi eventualno iskoristili nekakvo saplitanje crveno-belih i došli do dugo čekane titule.

Prva prepreka je novosadska Vojvodina, koja pod palicom iskusnog Dragana Radojičića danas gostuje u Humskoj:

''Ulazimo u ovaj meč bez kalkulacija i bez razmišljanja o Kupu Srbije. Vojvodina kao tim uvek mora da misli na pobedu i zato smo prvo fokusirani na subotu, a u sredu će igrati oni koji 'prežive' prvi meč. Ko god bude igrao, želim da moji igrači ispune zadatke, jer samo tako možemo da se nadamo povoljnom rezultatu'', istakao je strateteg novosadskog tima za klupski sajt.

Očekuje se da će ekipe izaći u sledećim sastavima:

Partizan: Stevanović – Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Natho, Menig – Rikardo

Vojvodina: Rockov – Lazarević, Kovačević, Stevanović, Đorđević – Maksimović, Bastajić – Vukadinović, Simić, Zukić – Vukčević

Sa druge strane, Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Niša i bez ikakvog pogovora mora da preuzme ulogu favorita ukoliko se nada tituli. 

Na prethodnih 20 međusobnih susreta, Beograđani su bili bolji na čak 18, dok je samo dva puta bilo nerešeno: 

''Na poslednje dve utakmice na „Marakani“ smo primili samo jedan gol i to je ohrabrujući podatak pred ovaj meč. Naravno da je Zvezda na tim utakmicama kontrolisala ritam, a da smo mi tražili svoje momente. Tako će biti i sada. O njima ne treba trošiti puno reči. Poseduju veliki kvalitet, što su dokazali i partijama u Evropi, imaju pojedince koji prave ozbiljnu razliku u našoj ligi, treba im pobeda za titulu i favoriti su. Mi ćemo pokušati da im odgovorimo borbenošću, ritmom i agresijom i da tražimo našu šansu u tranziciji. Imamo kadrovske probleme. Zbog žutih kartona neću moći da računam na Vujadinovića, Mlađovića i Arsića i to je ozbiljan hendikep za nas'', rekao je trener Nišlija, Radoslav Batak.

Očekuje se da će timovi izaći u ovakvim sastavima:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ben, Katai, Ivanić, Pavkov

Radnički Niš: Dujmović, Aksentijević, Savić, Bogdanović, Stanković, Mićibući, Kovačević, Mitrović, Mesarović, Tomić, Štulić

Superliga Srbije, 35 kolo

Plej-of

Petak

TSC - Napredak 2:0 (0:0)
/Mirčevski 57, Banjac 59/

Subota

Partizan - Vojvodina 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Crvena zvezda - Radnički 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Čukarički - Voždovac 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport