Fudbal

Zvezda ekspresno počistila Nišlije: Ohi dvostruki strelac u trijumfu

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

18:59

Zvezda ekspresno počistila Nišlije: Ohi dvostruki strelac u trijumfu
Ohi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su još jedan siguran korak ka tituli, ubedljivo su slavili protiv niškog Radničkog rezultatom 4:1, do šampionskog slavlja trebaju im još četiri boda u naredne dve utakmice.

 Da će bodovi  u duelu sa Nišlijama ostati na "Marakani" bilo je jasno već sredinom poluvremana kada je Ohi prekinuo golgeterski post i doneo svom timu tri gola prednosti.

Prvu ozbiljniju akciju Zvezda je pretvorila u vođstvo. U 8. minutu, Kanga je proigrao Ohija koji je prihvatio loptu u kaznenom prostoru okrenut leđima golu. Štoper Nišlija Stanković ga je naivno faulirao, povukavši ga za dres. Norvežanin je završio na zemlji, dosuđen je penal koji je Aleksandar Katai  realizovao za vođstvo.

Tri minuta kasnije Ben je sa desne strane centrirao na drugu stativu, natrčao je Aleksandar Katai, a njegov šut u bliži ugao odbranio golman Filip Dujmović. Na odbitak je reagovao Mirko Ivanić, nedobranjivo je ciljao mrežu rivala i povisio na 2:0.

Sredinom poluvremena akciju crveno-belih pokrenuo je Milan Rodić, dubinskom loptom proigrao je Ohija, Norvežanin je bio bolji u duelu od čuvara, i potom rutnski pogodio za ubedljivih 3:0.

Do kraja prvog dela igre, Ohi je propustio još dve povoljne prilike, a u nastavku je izabranicima Dejana Stankovića preostalo da rutinski meč privedu kraju.

U 55. minutu Radnički je izveo lepu akciju po desnoj strani posle koje je smanjio vođstvo Zvezde na 3:1. Mićibući je poslao dubinsku loptu Štuliću, usledila je asistencija u kazenom prostoru za talentovanog Stefana Mitrovića. Udarcem po zemlji napadač gostiju matirao je Milana Borjana.

Isti igrač imao je još dve prilike, najpre je uzdrmao prečku, a malo kasnije promašio je "zicer" 

Tek što su Nišlije smanjile rezultat, usledio je odgovor Zvezde. Lako su crvno-beli stigli do kaznenog prostora gostiju, na kraju Ohin je nonšalantno završio akciju za 4:1.

Sastavi      

Crvena zvezda: Borjan - Gajić (Pićini), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo (Stanić), Kanga - Ben (Motika), Katai (Falko), Ivanić (Krstičić) - Ohi.

Radnički Niš: Dujmović - Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković (Jovičić) - Ćirković, Bjeličić (Živojinović) - Mesarović, Tomić (Mićibući), Štulić (Pavlov) - Mitrović.

Superliga Srbije, 35 kolo

Plej-of

Petak

TSC - Napredak 2:0 (0:0)
/Mirčevski 57, Banjac 59/

Subota

Partizan - Vojvodina 2:1
/Terzić 4, Rikardo 40 - Nešković 90+6/

Crvena zvezda - Radnički 4:1 (3:0)
/Katai 10p, Ivanić 13, Ohi 22, 56 - Mitrović 53/

Ponedeljak

Čukarički - Voždovac 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport