Fudbal

Partizan 11. put u finalu Kupa Srbije: Rikardo i Menig presudili Vojvodini

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

18:24

Partizan 11. put u finalu Kupa Srbije: Rikardo i Menig presudili Vojvodini
Partizan 11. put u finalu Kupa Srbije: Rikardo i Menig presudili Vojvodini - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je drugi put u pet dana na svom stadionu savladao Vojvodinu i to istim rezultatom - 2:1, pa se tako po jedanaesti put u istoriji plasirao u finale Kupa Srbije. Bila je ovo jubilarna stota utakmica u crno-belom dresu za Rikarda Gomeša, koji je bio strelac vodećeg gola i tako izjednačio rekord Mateje Kežmana iz sezone 1999/2000. Njih dvojica sada zajedno drže klupski rekord od 35 golova u sezoni u svim takmičenjima.

Domaći su odlično otvorili meč, ranim vođstvom već u četvrom minutu. Lazar Marković je sjajno probio po desnoj strani, a potom uputio pas u srce šesnaesterca, gde se našao Rikardo i rutinski savladao Emila Rockova. Bio je ovo 35. gol u sezoni za rasnog centarfora Partizana, a treći u Kupu.

Nepunih pet minuta kasnije domaći su imali priliku da dupliraju vođstvo. Kvinsi Menig je na fenomenalan način uposlio asistenta kod prvog gola, Lazara Markovića, koji je istrčao sam pred golmana Vojvodine, ali je šutirao loše i nije uspeo da ga savlada.

Rockov je ponovo bio u centru pažnje u 18. minutu. Rikardo je propustio skoro stopostotnu šansu, kada je istrčao pred talentovanog golmana, koji ga je pročitao i bez mnogo problema odbranio njegov udarac.

Prvu šansu za Vojvodinu propustio je Veljko Simić u 20. minutu, kada se na sjajan način oslobodio Aleksandra Miljkovića, potom šutirao, ali je bio neprecizan i lopta je završila visoko preko gola.

Het-trik promašenih stopostotnih šansi Partizana krunisao je Bibars Natho u 25. minutu. Rockov je napravio neshvatljivu grešku kada je praktično poslao loptu u nogu Izraelcu, koji ovakve šanse inače ne propušta, ali ovoga puta je šutirao pored gola.

Minut kasnije, Marko Jevtović je napustio teren zbog povrede, a zamenio ga je Miloš Jojić. 

Dovoljno je videti odbranu Rockova u 32. minutu da bi se shvatilo koliko je fenomenalno branio tokom prvog dela igra. Saša Zdjelar je odlično šutirao sa nekih dvadesetak metara, a talentovani čuvar mreže odličnom paradom uspeo da otkloni opasnost.

Uprkos neviđenog broja propuštenih šansi fudbalera Partizana, najbizarniju situaciju videli smo u 35. minutu kada je Natho, na sebi potpuno nesvojstven način, pokušao da uposli Lazara Markovića, ali bezuspešno. Krenuli su domaći u kontra-napad i odnos snaga je bio praktično jedan prema pet u korist crno-belih, ali je Izraelac poslao prejak pas ka Markovića i šansa je propala.

Na kraj dominaciji spektakularnog Rockova stao je Kvinsi Menig u 43. minutu. Holanski fudbaler je postigao zaista spektakularan gol, kada se na ivici šesnaesterca oslobodio jednog čuvara i maestralno pogodio za 2:0.

Sedam minuta po povratku iz svlačionice gosti su iz prve prave šanse uspeli da smanje zaostatak. Igrao se 52. minut kada je Veljko Simić proigrao Dejana Zukića, a ovaj nadmudrio Nemanju Stevanovića i zatresao mrežu Partizana.

Crno-beli su se potom osvestili i krenuli u totalnu ofanzivu, koja je mogla biti krunisana golom u 62. minutu kada je Nemanja Miletić odlično šutirao glavom nakon kornera Miloša Jojića, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored leve stative gostiju.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Partizan je imao posed lopte, dok je Vojvodina pokušavala da preti iz kontri i polu-kontri. Ipak, domaći su mogli i do trećeg gola u 88. minutu. Rikardo Gomeš je poslao povratni pas za Zdjelara koji levom solidno šutira, ali mladi Marko Bjeković dobro reaguje i sklanja loptu sa gol linije.

Crvena zvezda i Novi Pazar se danas od 18.30 (TV Arena sport 1 premium) sastaju u drugom polufinalnom meču. Domaćin finala, koje je zakazano za 26. maj biće odlučen žrebom .

Sastavi:

PARTIZAN: Stevanović – Miljković (od 59. Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević – Jevtović (od 26. Jojić), Zdjelar – Marković, Natho (od 59. Terzić), Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOJVODINA: Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović (od 73. Kovačević), Đorđević (od 52. Bjeković) – Maksimović (od 65. Nešković), Topić – Vukadinović (od 46. Kabić), V. Simić, Zukić – Matić (od 65. Vukčević). Trener: Dragan Radojičić.

​​

Komentari (0)

Sport