Fudbal

Aleksander Čeferin: Nemamo problem za Real Madridom

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

20:05

Aleksander Čeferin: Nemamo problem za Real Madridom
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin se u intervjuu za poratl "24ur.com" osvrnuo i na odnose sa Real Madridom, koji će se 28. maja u Parizu boriti za trofej Lige šampiona protiv Liverpula.

Činjenica da su Real Madrid i Barselona u finalima muške i ženske Lige šampiona dovoljno govori da se UEFA na terenu ne sveti klubovima zbog zagovaranja "Superlige".

"Nemam problema sa Realom, naravno, trenutno nemam kontakt sa upravom kluba. Ali, prisustvo Reala u finalu je dokaz koliko su takmičenja pod okriljem UEFA čista i da se sve rešava na terenu. Doći će vreme kada ćemo rasčistiti stvari oko Superlige, ali sigurno se ona neće reflektovati na terenu", istakao je Čeferin.

Nije smeo prvi čovek Evropske kuće fudbala da prognozira pobednika Lige šampiona.

"Sumnjao sam da Real može da eliminiše Mančester siti pogotovo posle gubitka prve utakmnice. Očigledno, Real živi život mačke, ima devet života. Iskusan su tim, po meni im je nešto slabija odbrana. Imaju čudesnog Karima Benzemu za koga sam mnogo puta rekao da je po mom skormnom mišljenju najpotcenjeniji fudbaler u istoriji fudbala. Modrić je što stariji - to bolji".

Imao je samo reči hvale za Liverpul.

"Ima mlaže igrače, ali i iskustva igranja finala. Ne bih se usudio da prognoziram pobednika, po pravilu pogrešno procenjujem. Znam samo da će biti nevrovatno zanimljivo finale".

Bio je ljut na menadžera "redsa" Jirgena Klopa povodom izjave o raspodeli ulaznica za finale u Parizu.

"Zvao sam ga odmah jer sam bio ljut zbog izjave. Priznao mi je da nije imao sve informacije kada je rekao to što je rekao i da mu je žao zbog toga. Sada razume. Bitno je da razume".

Ispirčao je na kraju i anegdotu sa Žozeom Murinjom. Iako se sumnjalo u opravdanost formiranja Lige konferencija, ono je pokazalo kvalitet i značaj u budućnosti. Posle prolaska u finale sa Romom, Murinjo je poslao Čeferinu "SMS" poruku.

"Nisam dobio čak ni od devojaka toliko srca u jednoj poruci kao od Žozea. Bio je apsolutno oduševljen", otkrio je Čeferin.

Komentari (0)

Sport