Fudbal

Stanković pred finale Kupa: Želimo da zaokružimo uspešnu sezonu

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

13:47 >> 13:52

Stanković pred finale Kupa: Želimo da zaokružimo uspešnu sezonu
Stanković pred finale Kupa: Želimo da zaokružimo uspešnu sezonu - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, petu u nizu, a za kraj sezone pokušaće da dođu do "duple krune". Crveno-beli za rivala u finalu Kupa imaju Partizan (četvrtak, 18.00) i žele pobedu kako bi ponovili uspeh iz prošle sezone.

Tada je upravo Partizan pobeđen u finalu Kupa, i to na penale.

Finale Kupa Srbije ove sezone biće odigrano u četvrtak od 18.00 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Tim povodom govorio je trener Zvezde Dejan Stanković.

"Sigurno će biti napeta i neizvesna utakmica jer se igra za trofej, nema popravnog. Finala su za pobediti, ne za igrati. To nam je rekao Žoze Murinjo pred Madrid", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

"Izvukli smo makismum ove sezone, ispunili skoro sve ciljeve i ovim možemo pozitivno da zaokružimo sezonu. Ciljevi Crvene zvezde su jasni, idemo na pobedu".

Kako je naveo, Zvezda je spremna na svaki scenario.

"Vežbamo kroz treninge, šutiramo slobodne udarce i penale. Imamo momke koji dobro izvode, one koji dobro izvode, a promaše. To je stvar karaktera i momenta. Spremni smo na 90, 120, penale, šta god da bude, samo da se trofej donese kući".

Nije želeo da komentariše pojedine izjave kolege iz Partizana Aleksandra Stanojevića vezane za izbor sudije.

Upitan je da li će Miloš Milanović reagovati na pritisak, s obzirom na to da je jedan od najmlađih.

"To morate njega da pitate, ne mogu da govorim u njegovo ime. Utakmica je sama po sebi velika. Ako želiš da budeš akter derbija moraš da budeš spreman na pritisak", rekao je Dejan Stanković.

Stanković je upitan za umor, s obzirom na to da je došao sam kraj sezone, iscrpljujuće, u kojoj je Zvezda igrala na tri fronta.

"Crvena zvezda ti daje obavezu da budeš pravi, ne bira trenutak da li si umoran ili ne. Sezona je bila veoma teška, iscrpljujuća, na momente si bio sateran uza zid, nisi smeo da izgubiš. Taj stres smo izneli junački, momci, klub, navijači, uz čuvenu parolu da zajedno možemo sve. Sigurno je da su umorni, ali imaju problem jer imaju ludog trenera koji ne želi da odustane i to prihvati kao razlog. Momenat za slavlje je prošao, i očekuje nas jedna mnogo jaka i važna utakmica, a to je derbi".

"Derbi je specifičan, sam po sebi, videli smo to i ove godine, igrali smo ih tri. Detalji, sitnice, momenti, dueli, mogu da odluče tu utakmicu i siguran sam da ćemo tako biti", kazao je Stanković. 

Stanković je najavio da će Zvezda izaći u najjačem sastavu. Imaće na raspolaganju sve igrače, osim Kristijana Pićinija.

"Imamo ekipu koja je spremna", istakao je Stanković.

Nezaobilazna tema bila je titula, kojih sada Zvezda ima pet u nizu, a novinari su ga pitali da li može do sedam, što bi bio novi rekord.

"Ja bih korak po korak. Nije u mom karakteru da gledam previše u napred. Gledam da budem stabilan u datom trenutku. Treba ovu sezonu privesti kraju pozitivno, i praviti planove za sledeću. Ugovor je dokaz da se razmišlja i o sutra. Godina za godinom, nema razloga da mi bilo šta bude parametar osim godine koja dolazi", rekao je trener Crvene zvezde.

Ova generacija Crvene zvezde može da postane tek druga koja je vezala dve duple krune.

"To je i pritisak. Ali, saživeli smo se sa pritiskom. Ako ga je bilo, bilo ga je ove godine. Sutra neće biti ni manji ni veći. To nam daje obavezu da u utakmici kakva je derbi, nešto najveće i najlepše u srpskom fudbalu, budemo pravi", rekao je Stanković.

On je istakao da je siguran da će Crvena zvezda biti bolja sledeće sezone, da teži da ekipa bude bolja svake naredne godine.

Komentari (0)

Sport