Fudbal

Finale Kupa Srbije: Zvezda za "duplu krunu", Partizan za spas sezone

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2022

-

11:23

Finale Kupa Srbije: Zvezda za "duplu krunu", Partizan za spas sezone
večiti derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda 26. ili Partizan 17. put? Trofej Kupa Srbije ponovo će u vitrine jednog od "večitih" rivala, a crveno-beli očekuju da bi kao i prošle godine na svom stadionu "Rajko Mitić" (18.00) mogli da podignu pehar i sezonu završe sa duplom krunom.

Napornu trku u Superligi Srbije uspešno su okončali crveno-beli osvajanjem pete uzastopne titule. U tri ligaška ovosezonska "večita derbija" jedan su dobili i to onaj najvažniji (2:0), dva su remizirali (1:1 i 0:0), pa verovatno u boljem raspoloženju dočekuju crno-bele.

Umor i prezasićenost oba tabora, mogli bi u fudbalskom smislu da pokvare derbi koji će ponovo odlučivati sitni detalji, inspiracija pojedinca. Međutim, sve navedeno ne bi smelo da poremeti odnos prema igri.

"Zvezda ti daje obavezu da budeš pravi. Ne dozvoljava ti da budeš umoran. Sezona jeste bila teška, iscrpljujuća, bili smo saterani uza zid, jer nismo smeli da izgubimo. Taj stres smo uspeli da prevaziđemo, uz pomoć navijača i parolu "Zajedno možemo sve". Jesu momci umorni, ali njihov problem je što imaju ludog trenera koji neće da odustane. Bilo je vreme za slavlje. Bilo i prošlo. Sada nas čeka specifična utakmica, ponovo će odlučivati detalji. Izaći ćemo u najjačem sastavu. Ove sezone smo ispunili skoro sve ciljeve, ovaj meč nam dolazi kao... Ajde da kažem jagoda na torti. Mi idemo na trofej i pobedu", poručio je trener crveno-belih Dejan Stanković.

MN Press

 

 

Sem Italijana Kristijana Pićinija, Stanković nema problema sa sastavom tima. On je vrlo dobro poznat, izvesno je da će Slavoljub Srnić ponovo igrati u veznom redu uz Seku Sanoga, a Kanga ispred njih. 

Na drugoj strani, trener Partizana ima većih problema sa sastavom tima jer su Rikardo Gomeš i Bibras Natho lakše povređeni i neizvesni za duel. Sa njima i bez njih, igra Partizana se umnogome razlikuje. Natho će teško na teren, Rikardo će sitsnuti zube...

"Rikardo juče nije trenirao, Natho je takođe povređen i ne znam da li će njih dvojica moći da se nađu u ekipi. Međutim, imamo motiv i znamo šta želimo. Nosimo dres Partizana i energija uvek mora da postoji, bez obzira ko je sa druge strane. Srećni smo i ponosni što imamo priliku da se borimo za trofej u Kupu i jedva čekamo da počne utakmica. Odigrali smo oko 60 utakmica ove sezone, došli smo do kraja i želimo da odigramo najbolje što možemo. Na ovu takmicu ne gledam kao na mogućnost da osvojimo utešnu nagradu, nakon gubitka titule, već na jedan izuzetno važan meč koji nam može doneti važan trofej. A kad se meč završi, onda možemo da analiziramo sve urađeno, ali za mene jedna utakmica ne može da promeni kompletnu sliku o sezoni", rekao je Stanojević".

Meč je poveren mladom arbitru Milošu Milovanoviću iz Ćurpije, koga Sudijska komisija FSS veoma ceni i smatra ga najperspektivnijim sudijom. Da li je finale Kupa Srbije, posle svih tenzija koje su se dešavale zbog suđenja ovog proleća i najbolji momenat da Miloš debituje u večitom derbiju" i pokaže od "čega je skovan" videćemo već danas.

Prema propozicijama, ukoliko se meč završi nerešeno igraće se produžeci dva puta po 15 minuta, a ako ni tada ne bude pobednika on će se rešavati izvođenjem jedanaesteraca.

Crvena zvezda - Partizan 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Stadion: "Rajko Mitić". Kapacitet: 45.000. Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

Crvena zvezda (mogući sastav): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Ivanić, Kanga, Katai - Ohi.

Partizan (mogući sastav): Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Rikardo Gomeš (Milovanović).

Komentari (0)

Sport