Fudbal

Radnički iz Kragujevca uprkos minimalnom porazu od Železničara izborio opstanak u eliti

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2022

-

18:05 >> 18:22

Radnički iz Kragujevca uprkos minimalnom porazu od Železničara izborio opstanak u eliti
Radnički Kragujevac - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Radnički iz Kragujevca zadržao je elitni status i u narednoj sezoni gledaćemo ga u Superligi Srbije. Ekipa Nenada Lalatovića je nakon 3:1 u prvoj utakmici, izgubila danas od Železničara na Čika Dači 1:0, ali je zbog bolje gol-razlike ostala u višen rangu.

Za razliku od prve utakmice, Pančevci su pružili znatno veći otpor domaćinu. U prvom poluvremenu su nekoliko navrata ozbiljno ugrozili gol rivala, da bi u 26. minutu uspeli da dođu i do pogotka. Posle pokušaja Gigića i Zuvića, Grgić je iskoristio odličnu loptu u prostor i sa nekoliko metara matirao golmana Lukića za nadu gostiju i vođstvo od 1:0.

Radnički je posle primljenog gola zaigrao nešto ofanzivnije i sa takvim pristupom je imao dve izglednije šanse u finišu prvog poluvremena. Kovačević je pokušao iz prekida, dok je Ubiparip pogodio prečku posle odlične intervencije protivničkog golmana.

U drugom poluvremenu se uglavnom igralo na sredini terena iako je Železničar imao nešto veću inicijativu. Pretili su Pančevci preko Petrovića po desnom boku, međutim nedostajala je završnica u ključnim momentima, pa je na kraju ostalo 0-1 za goste.

Nenad Lalatović je na kraju uspeo u svojoj misiji da sačuva tim iz Kragujevca u višem rangu. Preuzeo je tim kada su bili na dnu tabele, da bi na kraju kroz baraž sačuvali elitni status.

U drugoj utakmici plej-auta sastaju se od 18:30 IMT i Novi Pazar, koji je u prvoj utakmici slavio 3:1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport