Fudbal

Golman Reala Kurtoa povređen branio u finalu Lige šampiona: Ne igra za Belgiju u Ligi Nacija

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

13:38

Golman Reala Kurtoa povređen branio u finalu Lige šampiona: Ne igra za Belgiju u Ligi Nacija
Kurtoa - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Tiboa Kurtoa, golman Real Madrida bio je junak finala Lige šampiona i 14. krune "kraljevskog" kluba, a dva dana posle meča u Parizu otkrilo se da je protiv Liverpula igrao povređen.

Naime, Belgijanac je imao problema sa povredom karlice (pubisa) sa kojom se mučio nekoliko nedelja. Trener Reala ga je odmorio u poslednjem kolu Primere, samo da bi bio spreman za finale. I na da finala osećao je Kurtoa nelagodnosti u karlici, međutim, kad je meč počeo za igrače Liverpula i posebno Mohameda Salaha bio je veliki kao Keopsova piramida.

Čak devet odbrana u finalu imao je iskusni Belgijanac, ni u jednom momentu se nije ni nagovestilo da ima neke nelagodnosti.

 

 

Kurtoa se i pored toga stavio na raspolaganje selektoru Belgije Robertu Martinezu za predstojeće mečeve Lige Nacija, ali najverovatnije neće braniti već će otići na tretmane i odmor.

"Moramo da tretiramo ovaj problem sa karlicom, kako bi Kurtoa bio zdrav za narednu sezonu i Svetsko prvenstvo. Moramo da razumemo trenutnu situaciju i on verovatno neće igrati u ovim mečevima Lige Nacija", rekao je trener golmana Belgije Ervin Lemans.

Komentari (0)

Sport