Fudbal

"Orlovi" danas putuju u Švedsku: Maksimović i Lazović veruju u pobedu

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2022

-

12:38

"Orlovi" danas putuju u Švedsku: Maksimović i Lazović veruju u pobedu
"Orlovi" danas putuju u Švedsku: Maksimović i Lazović veruju u pobedu - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativci Srbije u utorak popodne putuju za Stokholm, gde ih 9. juna od 20.45 očekuje treća utakmica u Ligi nacija protiv selekcije Švedske.

Vezni igrač Orlova Nemanja Maksimović respektuje narednog rivala, ali veruje da njegova ekipa može da pozitivnog rezultata na vrlo teškom gostovanju:

”Stručni štab je pripremio detaljnu analizu o Švedskoj koja ima veliki broj vrlo kvalitetnih igrača. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica i svestan sam da nas očekuje težak zadatak, pogotovo što se igra na njihovom stadionu. Ukoliko odigramo na našem nivou, ne strahujem za rezultat. Kvalitetniji smo od Švedske, nadam se pobedi i nastavku borbe za prvo mesto u grupi”, rekao je Maksimović.

Darko Lazović je protiv Norveške na startu Lige nacija odigrao vrlo zapaženu rolu na svojoj poziciji uz desnu aut-liniju.

”Imao sam puno prostora, bilo je dobrih prodora, ali je falio taj završni pas i možda precizniji centaršut. Norvežani su defanzivno stajali veoma dobro, napravili su blok i bilo je jako teško da ih probijemo. Uspeli smo da stvorimo par prilika, nismo ih iskoristili, ali je protiv Slovenije sve došlo na svoje mesto. Očekuje nas gostovanje u Švedskoj koja je zabeležila polovičan učinak u prva dva kola", rekao je Lazović i dodao:

"Nije me iznenadio njihov poraz od Norveške, svedoci smo čudnih rezultata, čak i one najjače reprezentacije gube bodove na startu Lige nacija. Jednostavno, termin je vrlo nezgodan. Nije prirodno da posle napornih sezona igramo četiri utakmice u nizu. Šta je tu je, moramo da se prilagodimo kalendaru i da u naredne dve utakmice izvučemo poslednje atome snage. Time ćemo pokazati karakter i poslati poruku da nam je cilj prvo mesto i plasman u viši rang”.

Komentari (0)

Sport