Fudbal

Gasperini i naredne sezone na klupi Atalante

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2022

-

20:54

Gasperini i naredne sezone na klupi Atalante
Gasperini - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener Atalante Ðanpjero Gasperini izjavio je danas da nema nameru da odstupi sa klupe tima iz Bergama, ali da mu se ne sviđa pravac u kom klub ide.

"Neću odstupiti danas, iako su mnogi mislili da hoću. Niko nije razgovarao sa mnom o tome. Neki mediji su pisali da sam tražio da se promeni 20 fudbalera, ali to nije slučaj. Postoje tri puta kojima možemo da idemo, ali je na upravi da odluči u kom smeru ćemo ići", izjavio je Gasperini, a preneo "Sport Medijaset".

Gasperini je potom objasnio kako vidi budućnost Atalante.

"Možemo da znatno poboljšamo ekipu, da dovedemo igrače koji će u kratkom roku pojačati ekipu, kao što smo uradili sa Duvanom Zapatom ili Luisom Murijelom u prošlosti. Druga strategija bi bila da podmladimo tim, da se oslonimo na Ðorđa Skalvinija ili Tona Kopmajnersa. To bi nam donelo veliki profit u budućnosti. Treći put podrazumeva da ne radimo ništa i nastavimo ovako dalje", rekao je trener Atalante.

Gasperini ne veruje da je Atalanta sposobna da beleži odlične rezultate kao u nekoliko prethodnih sezona.

"Ako me pitate da li je ovaj tim dovoljno kompetentan da postigne ono što smo uradili u prošlosti, odgovor je verovatno ne. Nema osnova pričati o tituli ili Ligi šampiona, posebno kada vidimo koliko novca ulažu veliki klubovi. Mi nemamo mesta za tim stolom", zaključio je Gasperini.

Italijan je od 2016. godine na klupi Atalante, a prethodno je radio u Ðenovi, Palermu, Interu, Krotoneu i mlađim kategorijama Juventusa.

Komentari (0)

Sport