Fudbal

Partizan kreće u novu sezonu: Vučelić i Stolica se obratili igračima pred početak priprema

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2022

-

10:50

Partizan kreće u novu sezonu: Vučelić i Stolica se obratili igračima pred početak priprema
Partizan kreće u novu sezonu: Vučelić i Stolica se obratili igračima pred početak priprema - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Jako malo vremena za predah i sleganje utisaka imali su igrači Partizana, posle sezone u kojoj ponovo nisu došli do trofeja.

Uprkos nekim jako dobrim periodima i rezultatima, crno-beli nisu imali tako uspešnu sezonu pod Aleksandrom Stanojevićem. Ipak, u novoj se srpski vicešampion nada većim uspesima pod novim trenerom Ilijom Stolicom.

Novi šef stručnog štaba neće imati mnogo vremena za upoznavanje i uigravanje tima, s obzirom na to da prvo kolo domaćeg prvenstva počinje za manje od mesec dana. Baš iz tog razloga, Stolica ističe da će svu energiju usmeriti na igrače jer će sezona biti specifična i zahtevna:

''Želim da usmerim fokus i energiju na igrače, oni su prvo i osnovno u svemu, a svi mi smo njihov servis. Energija koju usmeravamo želim da bude usmerena samo ka terenu. Moramo da imamo ispred sebe trofeje i pobede, ali ćemo ići od pobede do pobede, od dana do dana. Sezona ispred nas je specifična i zahtevna, ali će biti i vremena za odmor''.

Na prozivci su se pojavili: Bojan Ostojić, Luka Subotić, Filip Holender, Bibars Natho, Kvinsi Menig, Nemanja Stevanović, Slobodan Urošević, Milan Smiljanić, Nikola Lakčević, Nemanja Jović, Milan Lukač, Vanja Vlahović, Mateja Stašević, Marko Živković, Saša Zdjelar, Ljubomir Fejsa, Nemanja Miletić, Aleksandar Lutovac, Aleksandar Popović, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković, Mihajlo Petković, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković, Marko Jevtović.

Produženi odmor dobili su najbolji golgeter lige Rikardo Gomeš, kao i reprezentativci Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić i Nikola Terzić.

Predsednik Partizana, Milorad Vučelić dolazak Ilije Stolice na mesto trenera crno-belih smatra najboljim mogućim potezom, a kao cilj za predstojeću sezonu postavio je borbu u Evropi, kao i podrazumevani Kup i domaće prvenstvo:

''Izabrali smo najboljeg mogućeg šefa stručnog štaba i smatram to jednim od važnih uspeha i pretpostavki pred ono što će se dogoditi. Od igrača se očekuju bitke i takmičenje u prvenstvu, kupu i Evropi, a ja im želim uspeh. Ukoliko se potpuno posvete mogu uspeti i ne smeju ni da pomišljaju da isteruju neke druge pravde. Nadam se da ce VAR raditi svakog trenutka, da pravda ne zavisi od čoveka i sudija''.

Predsenik Partizana se potom osvrnuo na prethodnu sezonu:

''U minuloj godini smo postigli veliki takmičarski uspeh pod vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića i verovatno bismo, da je samo takmičarski deo bio u pitanju, odneli titulu. Međutim, van terena smo bili manje uspešni i pred kraj smo ostali bez trofeja. Takođe, u Evropi smo stigli dalje nego ikad tokom prolećnog dela sezone'', istakao je Vučelić.

Da podsetimo, crno-beli još uvek nisu objavili niti jedno pojačanje, dok u svom timu imaju nekoliko igrača kojima ugovor ističe za dve nedelje, poput Lazara Markovića, Ivana Obradovića, Rajka Brežančića i Lazara Pavlovića, koji se danas nisu pojavili.

Komentari (0)

Sport