Fudbal

Rutinska pobeda Danske: Austrija razočarala u Kopenhagenu

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2022

-

22:47 >> 01:14

Rutinska pobeda Danske: Austrija razočarala u Kopenhagenu
Rutinska pobeda Danske: Austrija razočarala u Kopenhagenu - Copyright Claus Beć/Ritzau Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Danske pobedili su na svom terenu Austriju 2:0 u četvrtom kolu Lige nacija, posle čega su zadržali vodeću poziciju Divizije A, Grupe 1 sa devet bodova, dok je ekipa Ralfa Rangnika, pala na treće mesto tabele sa pet manje.

Nakon minimalnog poraza od Hrvatske u prethodnom kolu, Danska je na danas u Kopenhagenu pružila znatno bolju partiju. Od starta je uspostavila ritam, kontrolisala utakmicu i na kraju zasluženo odnela bodove pred svojim navijačima.

David Alaba, koji se povredio u prošlom meču sa Francuskom, očigledno je nedostajao Austrancima, a njegovo odsustvo se moglo osetiti već u 21. minutu, kada je Vind posle asistencije Melea postigao peti pogodak u nacionalnom dresu i doveo Dance u vođstvo - 1:0.

Nakog pogotka napadača Volfsburga, utakmica se u prvom poluvremenu uglavnom igrala na sredini terena, bez prave šanse za gol, sve do 37. minuta kada je Vind iz jednog statičnog napada, iskusno proigrao usamljenog Olsena u kaznenom prostoru rivala, odakle mu nije bilo teško da savlada nemoćnog Lindnera – 2:0.

Nezadovoljan igrom svojih izabranika Rangnik je napravio trostruku izmenu početkom drugog poluvremena, ali ni to nije promenilo sliku na terenu.

Domaćin je nastavio sa visokim presingom. Austrija se uglavnom branila i pokušavala iz tranzicije da pripreti Šmajhelu i upravo iz takve igre je došla u priliku da smanji vođstvo u 61. minutu kada je Kalajdžić imao šansu sa ivice šesnaesterca Danaca, međutim lopta je otišla iznad tik prečke.

U poslednjih dvadesetak minuta. osim šuta Eriksena koji je zaustavila stativa, nije bilo većih uzbuđenja, pa je meč završem rezultatom iz prvog poluvremena. Austrija je tako propustila šansu da savlada Dansku posle 12 godina i priliku da se vrate na pobednički kolosek imaće protiv Francuske u narednom kolu.

DANSKA (3-4-2-1): Šmajhel – Andersen (62. Nelson), Kristijansen, Boilsen – Kristensen Hobjerg, Jensen, Mele (49. Larsen) – Olsen (46. Biling), Vind – Kornelijus (46. Brajtvajt)

AUSTRIJA (4-4-2): Lindner – Trimel, Danso, Trauner, Lazaro (46. Lainer) – Vimer (Onisivo), Šlager (Lajmer), Sivald, Sabicer – Veiman (65. Gregorič), Kalajdžić (66. Arnautović)

Divizija A, Grupa 1 Lige Nacija:

Danska - Austrija 2:0
/Vind 21, Olsen 37/

Francuska - Hrvatska 0:1

/Modrić 6/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport