Fudbal

Novi poraz Danske: Belgija posle preokreta slavila u Kopenhagenu

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2021

-

19:56

Novi poraz Danske: Belgija posle preokreta slavila u Kopenhagenu
Novi poraz Danske: Belgija posle preokreta slavila u Kopenhagenu - Copyright Tanjug AP/Hannah McKay

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Belgija savladala je Dansku posle preokreta sa 2:1 (0:1), u meču drugog kola Grupe B Evropskog prvenstva.

Već u drugom minutu domaća selekcija došla je do prednosti. Pogrešio je Denajer na polovini Belgijanaca, uputio neprecizan pas, Hojberg je uposlio Poulsena kome nije bilo teško da savlada Kurtou. Nastavili su Danci da napadaju, a šanse su propuštali Damsgard i Bratvajt. Još nekoliko šansi propustila je skandinavska selekcija, dok Belgija u prvom poluvremenu nije ozbiljnije pretila Šmajhelu.

Tanjug/Wolfgang Rattay, Pool via AP

 

Igrao se deseti minut nastavka kada je Lukaku sjajno prošao po desnoj strani, uposlio je De Brujnea koji vara dvojicu čuvara i pronalazi na drugoj stativi Torgana Azara, koji neometan smešta loptu iza leđa Šmajhela. 

Tanjug/Wolfgang Rattay, Pool via AP

 

Potpuni preokret desio se u 71. minutu, posle asistencije De Brujne je postigao i gol. Kombinovala su braća Azar, Eden je proigrao vezistu Sitija koji sa ivice šesnaesterca snažno šutira levom nogom i pogađa donji desni ugao Šmajhelovog gola.

Par minuta kasnije, Danska je mogla do izjednačenja. Šutirao je Bratvajt iz okreta, ali je Kurtoa bio dobro postavljen i odbio loptu. Pet minuta pre kraja susreta, isti igrač našao se u prilici posle centaršuta Kornelijusa, ali nije bio precizan.Blizu izjednačenja Danci su bili u samoj završnici kada je posle centaršuta Olsena, najviši u skoku bio Bratvajt, a njegov udarac završio je na prečki Kurtoinog gola. Do kraja utakmice zapretio je još Jansen, ali promene rezultata nije bilo.

Belgija je posle ove pobede prva na tabeli grupe B sa šest bodova, dok je Danska doživela drugi poraz i nalazi se na poslednjem mestu.

Komentari (0)

Sport