Fudbal

Evropsko prvenstvo U19: Engleska udaljila Srbiju od polufinala

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2022

-

21:51

Evropsko prvenstvo U19: Engleska udaljila Srbiju od polufinala
Evropsko prvenstvo U19: Engleska udaljila Srbiju od polufinala - Copyright fss

veličina teksta

Aa Aa

U drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvo igrača do 19 godina u Slovačkoj, Srbija je poražena od Engleske rezultatom 4:0 čime je  šanse za plasman u narednu rundu takmičenja svela na teoriju. 

Sve nade "Orlića" da mogu da iznenade jednog od favorita na turniru pale su u vodu u prvom poluvremenu kada je protivnik kaznio dve greške u odbrani rivala i poveo sa 2:0.

U 5. minutu posle solo prodora Gitensa sa levog boka, odbrana Srbije  nije dobro intervenisala, slabo su ispucali loptu, pravo u noge Čukvuemeke koji je asistirao Dejnu Skareltu, a njegov udarac po zemlji završio u mreži - 1:0.

U finišu poluvremena odbrana "Orlića" ponovo je zatajila, poslata je dubinska lopta na desnu stranu, utrčao je Kafi, prošao pored čuvara i u nastavku akcije napucao Skarleta na prvoj stativi, tri metara od gola. Mlada nada Totenhema je ramenom loptu ugurao u mrežu za 2:0. 

Srbija je krenula odlučnije u nastavku, u 49. minutu Vladimir Miletić je utrčao u kazneni prostor i šutirao po zemlji, a lopta završila tik pored stative.

Karni Čukvuemeka je otklonio sve dileme oko pobednika u 68. minutu, solo akciju krunisao je pogotkom za 3:0, a rezervista Džebison u finišu postavio konačnih 4:0.

U poslednjem kolu grupne faze Srbija igra protiv Austrije, biće joj potrebna što ubedljivija pobeda i povoljan rasplet na meču između Engleske i Izraela.

Srbija:Lukić, Lazić, Ilić, Leković, Krsmanović (Ajdar), Stanković (Grgić), Petković, Knežević (Jojić), Miletić, Lazetić (Ratkov), Miladinović (Motika).

Engleska: Koks, Kafi (Ojegoke), Kvansah, Hemfris, Dojl, Iregbunam (Divajn), Čukvuemeka, Skot, Gitens (Remzi), Vejl (Čejmbers), Skarlet (Džebison).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport