Fudbal

Nejmar i PSŽ, odluka za 48 sati: Razvod težak 220 miliona evra

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2022

-

09:53

Nejmar i PSŽ, odluka za 48 sati: Razvod težak 220 miliona evra
Nejmar i PSŽ, odluka za 48 sati: Razvod težak 220 miliona evra - Copyright Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

veličina teksta

Aa Aa

Pari sen Žermen ne želi Nejmara u ekipi, Brazilac ne želi da ode iz Pariza. Godrijev čvor moraće da se razreši u narednih 48 sati jer sa 1. julom ugovor igrača koji traje do 2025. godine automatski će se produžiti na još dve sezone, što će klub koštati dodatnih 100 miliona evra neto ili 200 miliona evra bruto.

PSŽ je na mnogo načina pokušavao da vrati Nejmara u formu od pre četiri godine, međutim, njegov način života, opuštenost, povrede i ne baš idealna kilaža (kažu da je u Parizu uvek imao tri do pet kilograma viška) samo su njegov pad činili vidljivijim.

Izgubili su strpljenje u Parizu i nalaze se pred najrigoroznijom odlukom - da ga otpuste što bi ih koštalo 220 miliona evra, prenosi "L' ekip"! Toliko bi morali da mu plate za ugovor do 2025. godine. Toliko su ga i platili Barseloni 2017. godine.

 

 

Nejmar zarađuje skoro 50 miliona evra neto po sezoni, a prema "Forbsu" u 365 dana zaradi još toliko od sponzorskih ugovora i marketinških prava.

Predsednik PSŽ Naser Al Helaisi je rešen da stavi tačku na Nejmarov status i trebalo bi u narednih 48 sati očekivati njegovu konačnu odluku. Nejmar nije prva zvezda tima, novi trener Galtije će igru i tim graditi oko Mbapea i Mesija i za Brazilaca nema mesta. A, Al Helaisi ne želi "novog Bejla" u svom klubu.

Komentari (0)

Sport