Fudbal

Ninković prešao u tabor gradskog rivala: Bivši fudbaler Zvezde obukao dres Vonderersa

Komentari

Autor: Euronews

03/07/2022

-

15:49

Ninković prešao u tabor gradskog rivala: Bivši fudbaler Zvezde obukao dres Vonderersa
Ninković prešao u tabor gradskog rivala: Bivši fudbaler Zvezde obukao dres Vonderersa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Miloš Ninković, napustio je fudbalski klub Sidnej, gde je proveo poslednjih sedam sezona, da bi danas potpisao ugovor sa najvećim gradskim rivalom - Sidnej Vonderersima.

Igrač sredine terena, koji će uskoro napuniti 38 godina, dugo je pregovarao sa bivšim klubom, međutim nije mogao da nađe zajednički jezik sa upravom, pa je odlučio da pređe u redove velikog rivala, sa kojim je dogovorio jednogodišnju saradnju.

Spekuliše se da se za taj korak odlučio, jer su mu Vonderersi ponudili neku ulogu u klubu po završetku igračke karijere.

"Igrao sam protiv Vonderersa u poslednjih sedam godina, znam da su tvrda ekipa i da se uvek bore do kraja. Inspirisali su me vizijom i time šta žele od kluba na terenu, ali i van njega", rekao je Ninković.

 

 

Pre nego što je 2015. godine došao u Australiju, Ninković je nastupao za Čukarički, Dinamo Kijev i Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio titulu u sezoni 2013/14.

Bivši reprezentativac Srbije se potom na kratko oprobao u francuskom Evijanu, da bi zatim usledio transfer u Sidnej, gde je tokom sedmogodišnjeg mandata upisao 221 nastup i osvojio tri titule prvaka Australije. Dva puta je proglašavan za najboljeg igrača lige, dok je pet puta bio član idealne petorke prvenstva.

Ninković je takođe sa uspehom nosio i dres ukrajinskog Dinama, sa kojima je osvojio dva šampionata i tri Kupa Ukrajine. 

Komentari (0)

Sport