Fudbal

Šampion ubedljiv protiv Radničkog 4:0: Zvezda je ipak klasa, kaznila je sve promašaje Nišlija

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2022

-

21:51 >> 22:22

Šampion ubedljiv protiv Radničkog 4:0: Zvezda je ipak klasa, kaznila je sve promašaje Nišlija
Kangva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je ubedjivom pobedom otvorila novi šampionat, ali konačan rezultat 4:0 (3:0) na startu Mozzart bet Superlige ne odslikava baš ono što se dešavalo posebno ne kazuje koliko je Radnički učinio da ovaj meč dobije visoku ocenu.

Oplemenio je trener Tomslav Sivić igru Nišlija, ona je moderna, brza, sa mnogo trčanja, ali na "Marakani" nije bila i efikasna. Dok su Nišlije pogađali stative, mašili polukontre, šampion je ipak potvrdio da ima klasu od igrača jer je sve to kaznio i već na poluvremenu je bilo jasno kome idu bodovi.

Sam meč je krenuo penalom za Zvezdu. Katai je izveo slobodan udarac, lopta se odbila od živog zida, Tolordavu je zatim pogodila u ruku i sudija Mitić se nije dvoumio iako je možda bilo lepše da je priznao golčinu Bukarija iz dobitka. Ovako, Kataio je već u trećem minutu nastavio tamo gde je stao na kraju prošle sezone.

Međutim, za valcer je potrebno dvoje, a Radnički je bio skoro savršen. Igrali su organizovano, razvlačili su odbranu Zvezde, koristili i prostor i krila, ali nisu umeli gol da daju. Nisu imali ni sreće jer je Petrov dva puta kod 0:1 pogađaom okjvir gola, branio je Borjan udarce Mućibućija, pa Mitrovića, imao je i sreće kod udarca Jovanovića glavom.

Za sve što gosti nisu iskoristili bili su u dobroj meri kažnjeni. Kangva je iskoristio dobar pas Ivanića i pokazao koliko je opasan iz drugog plana, da bi Milan Pavkov lako uvećao na 3:0 posle pola sata. Uz golove, Ivanić je pogodio dve prečke. Sjajno prvo poluvreme...

Zvezda je i drugo poluvreme otvorila golom posle nešto više od 80 sekundi. Ivanić je pobegao odbrani, prebacio je Drobnjaka, a Bukari je samo lagano ubacio u mrežu. Novi blic krig šampiona koji je mnogo više zaboleo Nišlije od onog prvog jer je sve bilo gotovo.

 

 

Opao je ritam do kraja, međutim, igrali su i jedni i drugi za publiku. Stanković je zatvorio meč uvođenjem Seku Sanoga, te se još jednom pokazalo da se bez pravog defanzivca ne može protiv jačih ekipa. Može, kao večeras, ali pod uslovom da on promašuje kao Radnički.

Tandem Kanga-Kangva, ali uz zadnjeg veznog to je već nešto mnogo bolje u defanzivi, a može ako se Stanković vrati da igra sa trojicom defanzivaca. Marko Gobeljić je pokazao da može da bude taj treći štoper, odigrao je veoma dobro od 30. minuta pa sve dok mesto nije ustupio mladom Lekoviću za debi.

Zvezda je još jednom potvrdila da ima jači tim nego prošle godine, da su Kangva i Bukari doneli brzinu i klasu više, ali da ima probleme u defanzivi kada igra bez zadnjeg veznog. Radnički će ove sezone biti konkurentan svima, posebno kod kuće i kada se još uigraju. Biće dobar predstavnik Srbije i u Ligi konferencija. Sve su to večeras najavili.

Crvena zvezda - Radnički Niš 4:0 (3:0)

Strelac. Katai u 3. iz penala, Kangva u 25, Pavkov u 30, Bukari u 47. minutu. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Milan Mitić.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić (od 80. Leković), Dragović, Eraković, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari (od 71. Mustafa), Katai (od 81. Lučić), Ivanić (od 81. Stanković) - Pavkov (od 71. Sanogo).

Radnički Niš: Drobnjak - Aksentijević, Tolordava, Mlađović, Jovičić (od 80. Savić) - Mićubući (od 46. Marjanović), Pejović - S. Mitrović, Dimić (od 71. Mesarović), L. Jovanović (od 59. Tomić) - Petrov (od 59 Štulić).

UŽIVO,  Crvena zvezda - Radnički NIš 4:0

Drugo poluvreme

90. minut: Kraj meča

82. minut: Zvezda privodi mečl kraju, Nišlije su se predale. Stanković je na teren poslao trojicu mladih igrača, pa je debitovao štoper Leković u oficijalnom meču, na terenu su Lučić i Stanković. Mustafa je bio u špicu.

70. minut: Intenzitet igre je opao jer ga diktira sam rezultat. Radnički je izmenama pokušao da nešto unapredi, ali je Zvezda bila sigurnija u defanzivi jer je malo suzila linije. Imao je šansu i Kanga iz slobodnog udarca ali je pogodio živi zid. Stanković je izmenama zatvorio meč.

55. minut: Radnički je u oba poluvremena primao golove posle 80 sekundi, a ovaj drugi ih je baš sasekao. Zvezda igra mirno, malo je suzila prostor rivalu, a opasna je kontrama.

47. minut GOOOL, vodi Zvezda 4:0: Bukari je strelac. Ivanić je pobegao odbrani, lobovao je golmana Drobnjaka, a loptu je u mrežu prosledio novajlija iz Genta.

 

 

Počeo je drugi deo meča, Saša Marjanović je zamenio Mićubućija kod gostiju.

Prvo poluvreme

45+1: Kraj prvog dela, odlična utkamica, Zvezda vodi 3:0, RAdnički je surovo kažnjen za dobru igru i promašene šanse, dve stative. 

43. minut: Nova prečka Mirka Ivanića. Ovoga puta sa preko 25 metara opalio je Ivanić, lopta je iznenadila Drobnjaka ali ga nije i prevarila već se od njegovih prstiju odbila u prečku.

40. minut: Vodi Zvezda ubedljivo 3:0, iskorististila je tri od četiri prilike, na drugoj strani Radnički je biuo egal rival, dva puta je pogodiuo stativu, imao je Borjan još dve odlične odbrane, pa i sreće kod udaraca Jovanovića i poslednje Sava Petrova glavom. ODnos šuteva je 8/7 a na semaforu 3:0.

30. minut GOOOL, vodi Zvezda 3:0. Zvezda sve kažnjava večeras, Katai je vukao kontru, Ivanić nije iskoristio zicer jer je Drobnjak odbranio, ali lopta se odbila ka Milanu Pavkovu koji poklon nije odbacio. Radnički je igrao dobro, imao je prilike, a Zvezda vodi 3:0.

 

 

25. minut GOOOL Kangva 2:0 za Zvezdu. Iskoristio je novajlija Zvezde pas Ivanića i sa 14-15 metara levicom je uvećao prednost.

 

 

23. minut: Ivanić pogađa prečku. Evo malo zaslužen sreće za Nišlije. Ivanić je prošao sa leve strane, loptu povukao na desnu nogiu i ispalio "projektil" koji se od prečke odbio u polje. 

20. minut: Nova šansa za Radnički, Jovanović samo nije pogodio mrežu. Mitrović je opet probio po desnoj strani, sjajno je na drugoj stativi pronašao Lazara, golman Borjan se okliznuo ali je imao sreče jer je lopta prošla pored stative.

15. minut: Radnički nema sreće, Petrov je opet pogodio stativu giola Borjana. Nišlije igraju odlično pod komandom Sivića, kreću se brzo, lopta ide u prostor a Zvezda slabo igra defanzivu u ovom delu meča. Posle udarca Mićubućija koji je Borjan odbranio, Sava Petrov je iz okreta drugi put uzdrmao stativu.

10. minut: Radnički je u Beograd došao da se nadigrava i nije ih presekao rano promljeni gol. Naprotiv, oni su bili ti koji napadaju, Borjan je odbranio udarac Petrova. Uzvratila je Zvezda preko Bukarija, ali je i Drobnjak dobro reagovao. Imao je Mitrović kontru, pretrčao je skoro 65 metara, ali nije imao snage bolje da završi kontru. Dobru igru Radničkog završio Petrov pogodivši stativu! 

3. minut, GOOOL, vodi Zvezda 1:0: Penal za Zvezdu po 80 sekundi ighre. Katai je šutirao iz slobodnog udarca, štopera RAdničkog je pogpodila loptu u ruku i sudija se nije dvoumio. Katai je isgurno realizovao penal.

 

 

Počeo je meč, fudbaleri Crvene zvezde izašli su u novim dresovima za ovu sezonu, a na stadionu se okupilo oko 10.000 navijača.

 

 

Crvena zvezda odbranu titule u Mozzart bet Superligi započinje veečras od 20.00 časova protiv Radničkog iz Niša (TV Arena 1 Premium), rivala koji je retko uzimao bodove na "Marakani". Poslednji put Nišlije su u Superligi odigrali 1:1 2015. godine, uglavnom su se nizali porazi u kojima je igra bila često bolja od rezultata.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je imao određenih kadrovskih problema jer nije mogao da računa na Ohija, Bena i Krstičića, pa je izveo očekivan tim gde je od starta meča šansu dao ipak najiskunijoj postavi. Kanga i Kangva će kontrolisati vezu, a Katai, Ivanić, Bukari i Pavkov će biti zaduženi za realizaciju. Mustafa je ipak ostao na klupi.

 

 

Nije sve igrače imao na raspolaganju ni novi trener Nišlia Tomislav Sivić, kome poslednje gostovanje na Marakani siguirno ninje ostaočlo u lepom sećanju jer je u polufinalu Kupa sa Novim Pazarom bio deklasiran 8:0. 

Mozzart bet Superliga, 1. kolo

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0
/Hajdin 43/

Subota

Javor - Partizan 0:4
/Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Gomeš 90+3p/

Čukarički - TSC 1:4
/Spasojević 53 - Antonić 35, Stojić 56, Banjac 61, Stanojlović 90+1/

Mladost - Spartak 1:1
/Bojović 70p - Bijelović 40/

Nedelja

Crvena zvezda - Radnički 4:0 (3:0)

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

Radnik - Mladost GAT 1:2 (0:1)

Ponedeljak

Kolubara - Radnički 1923 20.00 (Arena 1 Premium)

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport