Fudbal

Želim da dam gol Realu i jednog dana osvojim titulu sa Partizanom: Marko MIlovanović predstavljen u Almeriji

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2022

-

09:41

Želim da dam gol Realu i jednog dana osvojim titulu sa Partizanom: Marko MIlovanović predstavljen u Almeriji
Milovanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sada je i zvanično. Marko Milovanović, dosadašnji napadač Partizana, potpisao je šestogodišnji ugovor sa španskom Almerijom koja se ove godine plasirala u Primeru i čiji će mečevi biti prenošeni na TV Arena sport.

Rođeni Smederevac veruje da je prelaskom na Iberijsko poluostrvo napravio dobar iskorak u karijeri, a takođe veruje da je Almerija klub u kojem će uspeti da napreduje i da se usavršava.

"Preda mnom je novi izazov u karijeri i smatram da sam prelaskom u Alemeriju povukao dobar potez. Španska liga je među tri najjače na svetu, tamo se gaji stil fudbala za koji mislim da meni odgovara i srećan sam što ću dobiti priliku da se dokazujem na višem nivou, razvijam se i naprdujem", kaže u razgvoru za TV Arena sport Marko Milovanović.

Almerija se u drušvo najboljih španskih klubova vratila najviše zahvaljujući Umaru Sadiku koji je u ovaj klub stigao uparvo iz Partizana, a minule sezone je postigao 18 golova.

"Sadik je imao odličnu sezonu i voleo bih da nastavim tamo gde je on stao. Ugovor sa Almerijom sam potpisao na šest godina i nadam se da ću iz godine u godinu biti sve bolji, pa ćemo videti gde će me put odvesti. Možda ostanem ceo ugovor, a možda odem negde, u fudblu se to nikad ne zna", ističe Milovanović, a zatim otkriva kome bi voleo više da postigne gol, Real Madridu ili Barseloni:

"Uf, Real Madrid je najbolji kluib na svetu, pa bi bila velika čast da budem strelac protiv njih. Ali, postizanje golova je moj posao i trudiću se da na svakoj utakmici tresem protivničku mrežu".

Kao velikom navijaču Partizana Milovanović naglašava da mu je žao što nije osvojio titulu sa crno-belima i ističe da bi voleo da se jednog dana vrati u Humsku i to ispravi.

"Došao sam u Partizan sa sedam godina, praktično sam ceo život u Humskoj i to je za mene više od kluba. To je ljubav i porodica. Ostaje žal što nisam otišao sa osvojenom titulom, pa bih voleo da se jednog dana vratim i trijumfujem u šampionatu Srbije", ističe Milovanović.

Komentari (0)

Sport