Fudbal

Pićini napustio Zvezdu: "Turski marš" ka Pešiću i Milunoviću

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2022

-

11:46

Pićini napustio Zvezdu: "Turski marš" ka Pešiću i Milunoviću
twitter/FK Crvena zvezda - Copyright twitter/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je uveliko prošla "turski marš", dobila je pozitivne odgovore i Aleksandra Pešića (Karagurmuk) i Nemanje Milunovića (Alanja) oko povratka u Ljutice Bogdana i ostalo je da u narednih nekoliko dana dogovori sa turskim klubovima visinu obeštećenja.

Međutim, pre završetka ovih poslova, Crvenu zvezdu je posle samo šest meseci napustio Kristijan Pićini. 

Italijanski desni bek je zimus stigao iz Valensije kao veliko pojačanje, ali nije pokazao mnogo, s tim da je potpuno razočarao na pripremama.

Sportski direktor Mitar Mrkela obrazložio je odluku da se raskine ugovor sa italijanskim defanzivcem. 

 
"Hvala Kristijanu na profesionalnom odnosu prema klubu. Reč je o veoma kvalitetnom igraču, koga je zadesila teška povreda i još nije uspeo da se vrati na nivo na kom je bio. Odigrao je dobru polusezonu, našao se i na spisku italijanske reprezntacije u junu, ali tempo je u ovom trenutku prejak. Shvatili smo da ni pored dobro odrađenih priprema ne može da bude u top formi za kvalifikacije za Ligu šampiona, njemu je bilo jasno da ne može da pomogne klubu na način na koji želi i odlučili smo se za sporazumni rastanak. Bio je veoma fer prema klubu, pa nećemo imati nepredviđenih izdataka. Pićiniju želimo sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Mrkela.

Zalagali su se na stadionu "Rajko Mitić" za "srpsku opciju" pojačanja u napadu i odbrani, kako smo i pisali na portalu "TV Arena sport" znajući tačno šta će im "Šilja" i "Đed" doneti u igri i svlačionici. I zagrizli su do kraja, nisu odustajali a ta upornost može da se slomi samo ako Karagurmuk i Alanja postave neke astronomske sume za obeštećenja.

Nadaju se na "Marakani" da se to neće dogoditi i da će sve strane biti zadovoljne. Novac za pojačanja imaju, ostalo je samo da generalni dirtektor Zvezdan Terzić još jednom na delu potvrdi svoj talenat za poslovanje.

I neće biti kraj dolascima sa potpisima Pešića i Milunovića, tražiće se novi desni bek, ali i zadnji vezni. I neće se žuriti preterano sa tim, direktor Mitar Mrkela i šef skauta Marko Marin traže samo prave profile.

Petra Stanić je već otišao na pozajmicu u Spartak, a mogućnost da pronađu sreću van "Marakane" ostavljena je i strancima Bakajoku, Filipu Falku, Rišairu Živkoviću (zainteresovana Legija), dok je Kristijan Pućini danas otišao.

Zvezda nema mnogo vremena, roster koji trener Dejan Stanković ima za Mozzart bet Superligu Srbije je sasvim dovoljan da se ispune ciljevi, ali kvalifikacije za Ligu šampiona počinju za tri nedelje.

Komentari (0)

Sport