Fudbal

Pet golova u mreži Kolubare, Zvezda dominantno došla do nova tri boda

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2022

-

21:57

Pet golova u mreži Kolubare, Zvezda dominantno došla do nova tri boda
Pet golova u mreži Kolubare, Zvezda dominantno došla do nova tri boda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Kolubare 5:0 na domaćem terenu u okviru drugog kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Od starta je Zvezda nametnula svoj ritam i Lazarevčani su bili matirani već posle uvodnih dvadesetak minuta.

Prvi gol postigao je Aleksandar Katai u devetom minutu. Posle serije driblinga sjajno se namestio i preciznim udarcem savladao Popovića,

Prednost je udvostručio Milan Pavkov samo šest minuta kasnije. Perfektan centaršut uputio je Nikola Stanković koji je na ovom meču igrao na poziciji desnog beka, a Zvezdina devetka zaista nije imala težak zadatak da smesti loptu u mrežu.

Ponovo se Pavkov upisao u strelce u 22. minutu na asistenciju Mirka Ivanića koji je nakon što je predriblao golamana Popovića uposlio iskusnog centarfora.

Dvostruki strelac tri minuta kasnije postao je i Katai koji je efektno zatresao mrežu rivala. Prvu asistenciju u dresu crveno-belih dodao je Bukari.

Konačan rezultat postavio je Gejlor Kanga u finišu prvog dela igre. Zvezda je u tri poteza došla do gola rivala i Kanga je rutinski postigao pogodak.

U drugom poluvremenu Kolubara je uspevala da zaustavi napade protivnika, a na drugoj strani nešt više da preti.

Najozbiljniju priliku imao je Marjanović koji je u 73. minutu sa 25 metara pogodio prečku.

Imala je Zvezda i penal u finišu meča, ali ga mladi Leković nije realizovao.

U narednoj rundi Crvena zvezda gostovače Lučanskoj Mladosti, dok će Kolubara ugostiti Radnički Niš. 

Sastavi:

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stanković, Eraković, Dragović, Rodić (od 80. Leković), Kanga (od 71. Sanogo), Kangva, Ivanić, Katai (od 80. Lučić), Bukari (od 71 Ibrahim), Pavkov (od 71. Ohi)

KOLUBARA: Popović, Bakić, Cvetojević, Filipović (od 46. Marjanović), Janković, Kočović, Milojević, Nikolić (od 46. Andrić), Stojanović (od 46. Radovanović), Vukušić, Đokić

Uživo, Crvena zvezda - Kolubara 5:0

90' Kraj! Nije bilo nadoknade vremena.

88' Promašio je Leković, uputio je udarac u donji levi ugao koji je Popović sa lakoćom odbranio

87' Penal za Zvezdu! Leković će izvesti najoštriju kaznu.

73' Prečka Kolubare! Neverovatan udarac Marjanovića, ali falilo je i malo sporste sreće za ekipu iz Lazarevca.

71' Ulaze u igru Mustafa, Ohi i Sanogo. Igru napuštaju Bukari, Kanga i Pavkov.

65' Pokušao je Kangva da postigne gol sa 20 metara ali je pogodio spoljni deo mreže.

60' Zaigrala je Kolubara mnogo bolu odbranu, napada Zvezda ali su defanzivci "zeleno-crnih"  sada bolje snalaze sa brzonogim fudbalerima ekipe Dejana Stankovića.

46' Počelo je drugo poluvreme, prvi napad su imali crveno-beli ali ga nisu realizovali.

poluvreme

45' Gol! Zvezda u tri poteza dolazi do šanse koju uspešno realizuje Gejlor Kanga, a asistenciju upisuje Aleksandar Katai!

40' Ipak ništa od pogodka. VAR tehnologijom primećeno je da se Bukari našao u ofsajdu te ostaje 4:0.

37' Gol, u strelce se upisao i Bukari. Pre par minuta nije uspeo da realizuje dobru priliku, ali je sada to ispravio

25' Gol! Još jedan pogodak Crvene zvezde, sada je strelac Aleksandar Katai, takođe njegov drugi gol na meču. Prvu asistenciju u sezoni, a i u dresu crveno-belih upisao je Bukari.

22' Gol! Novi gol Milana Pavkova, nova asistencija Mirka Ivanića. Treći gol u mreži Kolubare i treći gol za Zveudinu devetku u sezoni. Sjajan pas poslao je Kanga, loptu je primirio Ivanič koji je predriblao golmana, a Pavkov zaista nije imao težak zadatak.

15' Gol! Odličan centaršut Nikole Stankovića koji je pronašao Milana Pavkova. Sjajno se snašao napadač Zvezde i matirao golmana Popovića.

12' Greška mladog Erakovića koju Kolubara nije iskoristila. Najpre je Borjan istrčao i otklonio početnu opasnost, a potom je Kanga defintivno sprečio akciju zeleno-crnih.

9' Gol! Sjajan gol desteke crveno.belih. Sjajnim driblinzima došao je do prostora za precizni udarc kojim je savladao golmana Kolubare.

1' Utakmica je počela, prvi udarac izveli su fudbaleri Kolubare, krenuli su u napad ali je Zvezda brzo uspela da im oduzme loptu.

Sastavi: 

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stanković, Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić, Katai, Bukari, Pavkov

KOLUBARA: Popović, Bakić, Cvetojević, Filipović, Janković, Kočović, Milojević, Nikolić, Stojanović, Vukušić, Đokić

 

 

Igrači aktuelnog šampiona će tako već na startu šampionata steći mogućnost da pobegnu Parizanu na "plus dva", budući da su crno-beli juče u Nišu osvojili samo jedan bod u duelu protiv Radničkog.

"Kolubara je odigrala korektnu utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca u prvom kolu, gd esu mogli da ostvare bolji rezultat od nerešenog. Kao celina i tim imaju jasne ideje, zajedno sa Dejanom Đurđevićem koji je takmičarski trener, kao i tokom karijere jedan borac, zna da motiviše, pripremi ekipu na najbolji način. Od cele ekipe Kolubare očekujem jak otpor. Nećemo moći da računamo samo na Radovana Pankova. Ohi se vratio u trenažni proces, odradio je dva treninga sa nama. Ne verujem da će početi utakmicu, ali da će imati minutažu to je sigurno", kaže uoči meča trener Zvezde Dejan Stankvić, dok njegov kolega Dejan Đurđević poručuje:

"Idemo na Marakanu da se pokažemo u lepom svetlu i ako se upiše jedan bod to bi bilo više nego značajno za nas. Da li je realno? Pa realno je da je Crvena zvezda apsolutni favorit, a realno je i da mi pokažemo neke dobre stvari. Velika je šansa za neke mlade, nove igrače da pokažu svoje znanje na velikoj srpskoj fudbalskoj sceni i zavrede pažnju od svih ljudi koji su u fudbalu i treba to iskoristiti na najbolji mogući način".

U Novom Sadu će se odigrati gradski derbi između ekipa Mladost Gat i Vojvodine (TV Arena sport 1), dok će TSC na svom terenu dočekati ivanjički Javor (TV Arena sport 2).

Kolo se zatvara sa dva nedeljna susreta. Kragujevčani će na "Čika Daču" od 17.30, a navijači u Kruševcu od 20.00 časova.

Mozzart bet Superliga, 2. kolo

Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:2
/Danoski 40 - Ivanović 30, Badamosi 88/

Radnički Niš - Partizan 20.00 3:3
/Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 55 - Nathp 13p, Urošević 71. Rikardo 90+6p/

Spartak ŽK - Radnik 20.00 (Arena sport 2)
/Bijelović 20, Srećković 49/

Subota 

Crvena zvezda - Kolubara 5:0
/Katai 9, 25, Pavkov 15, 22, Kanga 45+1/

Mladost GAT - Vojvodina 0:4
/Milosavljević 42, Baraje 47, Nikolić 59, Simić 86/

TSC - Javor Matis 0:0

Nedelja

Radnički 1923 - Mladost L. 17.30 (Arena 1 Premium)

Napredak - Voždovac 20.00 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport