Fudbal

Žreb za takmičenja UEFA: Crvena zvezda i Partizan povlašćeni, Radnički i Čukarički nisu

Komentari

Autor: Euronews

18/07/2022

-

09:39 >> 09:40

Žreb za takmičenja UEFA: Crvena zvezda i Partizan povlašćeni, Radnički i Čukarički nisu
Menig i Katai - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sva četiri srpska kluba danas će saznati imena potencijalnih rivala u 3. kolu kvalifikacija za evropske kupove.

Najpre će, kao što je to inače praksa, biti izvlačeni parovi mečeva za Ligu šampiona, a u jednoj od kuglica se nalazi i i me Crvene zvezde.

UEFA je po običaju sve učesnike podelila u dve grupe, pa su crveno-beli nosioci "Grupe 2" i za potencijalne rivale imaće pobednike duela Maribor - Šerif, Linfild - Bodo Glimt i Pjunik - Didelanž.

Šampion Srbije je odlično prošao u žrebu jer su mnogo jači rivali iz slabijeg šešita u onoj "Grupi 1".

Najteži rivali svakako su Maribor ili Šefir. Šampioni Slovenije i Moldavije možda nisu jaki kao prethodnih sezona, ali imaju kontinuitet igranja u Evropi i samim tim su neugodni. I norveški Bodo Glimt je bio prijatno iznenađenje prošle sezone, ali ove je slabiji.

Mečevi su na programu 2/3. i 9. avgusta, a ukoliko Crvena zvezda preskoči svoju prepreku biće povlašćena i u plej-ofu za Ligu šampiona (žreb 2. avgusta). Ispuniće crveno-beli prolaskom i drugi cilj, plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali u kasu ubaciti sigurnih skoro devet miliona evra. Plasman u Ligu šampiona nosi 15,640 miliona evra.

Nakon izvlačenja parova za Ligu šampiona pristupiće se žrebanju za 3. kolo Lige Evrope, gde će Srbiju predstavljati Partizan.

Crno-beli su u povlašćenoj grupi, a kao potencijalne rivale imaće poražene iz duela iz kvalifikacija u Ligi šampiona (staza nešampiona): Midtjiland - AEK Larnaka i Dinamo Kijev - Fenerbahče.

Midtjiland i Fenerbahče su favoriti na papiru protiv svojih rivala a čini se da bi crno-belima za nijansu lakše bilo u dvomeču sa sa Kipranima nego Ukrajincima.

Mečevi se igraju 4. i 11. avgusta, crno-beli ako prođu igraće u plej-ofu, a ako ispadnu u plej-ofu Lige konferencija.

I na kraju, od 14.00 časova na programu je i žreb za Ligu konferencija, gde bi, u slučaju da opravdaju uloge favorita u mečevima 2. kola kvalifikacija, trebalo da se nađu i fudbaleri Čukaričkog i niškog Radničkog.

Nišlije u četvrtak gostuju Gziri na Malti (19.00) i u slučaju prolaska mogući rivali su im: Zira - Makabi Tel Aviv, Botev - Apoel, Saburtalo - FCSB, Žil Visente i Volfsberger.

Čukarički će u četvrtak odmeriti snagu sa Rasing Unionom iz Luksemburga (20.00) i ako opravdaju uloga favorita u trećem kolu kvalifikacija će takođe imati jedan respektabilan potencijalnih rivala.

Brđani su slabijem šeširu Grupe 5 i mogući rivali su im: Tvente, Rapid Beč - Lehija, Berševa - Dinamo Minsk i Lesvki Sofija - PAOK.

Mečevi se igraju 4. i 11. avgusta.

Komentari (0)

Sport