Fudbal

Bugari definitivno odlučili: Mladen Krstajić je novi selektor, pomagaće mu Ivan Ivanov

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2022

-

13:36 >> 14:20

Bugari definitivno odlučili: Mladen Krstajić je novi selektor, pomagaće mu Ivan Ivanov
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji sektor fudbalske reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić od danas je zvanično preuzeo selektorsku funkciju u Fudbalskom savezu Bugarske.

Stručnjak koji je predvodio "orlove" na poslednjem Svetskom prvenstvu u Rusiji i koji je nakon toga sedeo na klupama TSC i izraelskog Makabija imao je još čezvoricu protivkandidata, ali ej na kraju odlučeno da on preuzme nacionalni tim Bugarske.

"Posao trenera je takav da ponekad radite u klubu, a ponekad u reprezentaciji. Nakon dobro obavljenog posla u Tel Avivu, moji saradnici i ja smo razgovarali sa predsednikom FS Bugarske i odlučili da prihvatimo ponudu. Bugarska je uvek bila zemlja poznata po talentovanim fudbalerima i to je bio jedan od razloga zašto smo došli ovde", rekao je Krstajić i dodao:

"Kroz bugarski nacionalni tim je proteklih nekoliko godina prošlo 47 igrača, neki su odigrali samo po jednu utakmicu, a naš posao je da pokušamo da napravimo kompaktan tim. Bićemo 24 sata dnevno fokusirani na teren i ne plašimo se nikakvog izazova. Takav sam bio kao fudbaler, takav sam i sada kao trener, odnosno selektor. Jednog dana ćemo sigurno otići odavde, a kada se to dogodi ne želim da za sobom zatvaram vrata".

U stručnom štabu Mladena Krstajića će se naći još jedan bivši fudbaler Partizana, a u pitanju je bugarski internacionalac Ivan Ivanov, koji je sa mnogo uspeha nastupao u Humskoj, a sada je dobio funkciju pomoćnog trenera.

Srpski trener je u Bugarskoj nasledio smenjenog Jasena Petrova i biće tek drugi strani selektor koji je sedeo na klupi ove reprezentacije, a  pre njega to je činio samo Lotar Mateus u periodu od 2010. do 2011. godine.

Pored Ivanova, Krstajiću će još pomagati Stefan Janković, Nemanja Milinčić i Darko Bojović.

Komentari (0)

Sport