Fudbal

Bajern ipak razmišlja o Kristijanu Ronaldu: Sve se svelo na matematiku i novac

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2022

-

11:42 >> 11:44

Bajern ipak razmišlja o Kristijanu Ronaldu: Sve se svelo na matematiku i novac
Kristijano Ronaldo - Copyright AP Photo/Luis Vieira

veličina teksta

Aa Aa

Kristijano Ronaldo je još uvek pri stavu da neće da igra za Mančester junajted, ali nemački "Bild" tvrdi da je Bajern i dalje zaintersovan da ga dovede iako je čelnik Oliver Kan istakao da se "ne uklapa u filozofiju kluba".

"Čelnici Bajerna intenzivno raspravljaju o Ronaldu. Glavna tema je povraćaj novca, koji bi bio uložen u portugalskog fudbalera, kao i zarada na eventualnom dolasku Ronalda u Bajern. Rukovodstvo Bajerna raspravlja o tome koliko bi transfer Ronalda doneo klubu u pogledu vidljivosti na društvenim mrežama, kao i koliko bi se dresova sa prezimenom portugalskog fudbalera prodalo u Nemačkoj i širom sveta", navodi "Bild".

Ronaldo je uz Lionela Mesija najveći fudbalski brend na svetu, sa najviše pratioca na društvenim mrežama jer je prvi probio brojku od njih milijardu.

 

 

S obzirom da je klub ostao bez Roberta Levandovskog i da nema pravu "devetku" i sa sportske strane 37-godišnji as dao bi svoj doprinos na terenu bez obzira što Bajern igra mnogo brže od klubova u kojima je do sada igrao.

Nema sumnje da bi Ronaldo bio zadovoljan transferom u Bajern, a jedina začkoljica je visina plate. Bavarci su Sadiju Maneu dali maksimalnih 30 miliona evra bruto, uz jake bonuse za sve koji bi mogli da mu neto platu odvedu na 25 do 30 miliona evra po sezoni.

Portugalac ima mnogo veću platu na "Old Trafordu", pa je na njemu da li će da igra samo za novac ili su mu sportski razlozi, čitaj Liga šampiona, bitniji od novca koga već ima za nekoliko pokolenja jer godišnje inkasira od igranja i sponzora 100 miliona evra.

Komentari (0)

Sport