Fudbal

Žreb za ulazak u grupnu fazu evrokupova: Crvena zvezda, Partizan i Čukarički dobijaju potencijalne rivale

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2022

-

09:47

Žreb za ulazak u grupnu fazu evrokupova: Crvena zvezda, Partizan i Čukarički dobijaju potencijalne rivale
Aleksandar Katai, Rikardo Gomeš i Marko Docić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalno, pre nego što se uopšte znaju pobednici mečeva 3. kola kvalifikacija za evrokupove, UEFA organizuje žrebanje parova za poslednji stepenik pred ulazak u sva tri evropska takmičenja.

Takođe, tradicionalno, prvi se pristupa izvlačenju parova za Ligu šampiona (12), gde će se naći i ime srpskog prvaka Crvene zvezde.

Crveno-beli sutra počinju svoje učešće u ovogodišnjim kvalifikacijama, a rival im je jermenski Pjunik, za koji se čini da ne bi trebalo da bude pretežak zalogaj za ekipu trenera Dejana Stankovića. Zato navijači osvajača "duple krune" s nestrpljenjem očekuju današnji žreb u kojem treba da dobuju protivnika u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

Ukoliko zaista opravdaju ulogu favorita i eliminišu Jermene, crveno-beli će se sastati sa pobednikom duela Bode - Žalgiris, Makabi Haifa - Apolon Limasol ili sa šampionom Turske, Trabzonom.

Desili se, pak, veliko iznenađenje i Zvezda ne uspe da eliminiše Pjunik, crveno-beli se sele u olej-of za Ligu Evrope, a u džepu svakako imaju grupnu fazu Ligae konferencija.

Sat vremena nakon žreba za plej-of Lige šampiona pristupiće se izvlačenju parova z istu rundu takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde Srbiju predstavlja Partizan.

Pred timom iz Humske je dvomeč protiv AEK-a iz Larnake, a ukoliko tu prepreku uspešno prebrode crno-bele će čekati Gent, Austija Beč, Harts, Sivas, Dnjepar ili Silkeborg. Čini se, sve ekipe protiv kojih može da se igra, pa je želja u taboru srpskog vicešampiona da se izbegne belgijski predstavnik.

U slučaju neuspeha protiv Kiprana, Partizan bi se preselio u plej-of za Ligu konferencija, a taj žreb je zakazan za 14.00 časova i mogući rivali su pobednici mečeva Spartak Trnava - Rakov, Fehervar - Petrokub, Levski - Hamrun i Lugano - Hapoel Ber Ševa.

I na kraju, na tom žrebu u 14.00 sati naći će se i listić na kojem je ispisano ime Čukaričkog, a kojeg pre toga očekuje izuzetno težak dvomeč protiv holandskog Tventea.

Ukoliko ipak, naprave iznenađenje, "brđani" će u plej-ofu za najmlađe takmičenje UEFA igrati protiv pobednika mečeva Brondbi - Bazel, Brejdablik - Bašakšehir, APOEL - Kizilžar ili italijanske Fiorentine.

Komentari (0)

Sport