Fudbal

Partizan posle preokreta poražen na Kipru 2:1: Prekidi kobni po crno-bele

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2022

-

19:50 >> 19:53

Partizan posle preokreta poražen na Kipru 2:1: Prekidi kobni po crno-bele
Menig i Tomović - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je poražen 2:1 (1:1) u Larnaki protiv AEK-a u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i u revanšu za sedam dana u Beogradu imaće realne izglede da se plasira u plej-of. Platili su ceh crno-beli greškama posle prekida, jer su Kiprani oba pogotka postigli na taj način. 

Moraće srpski predstavnik da poradi na defanzivnom prekidu, ali je šteta što posle vođstva koje je doneo Kvinsi Menig nisu iskoristili periode dobre igre u prvih pola sata. Sudeći po prvoj utakmici, izabranici Ilije Stolice pred svojom publikom imaju dobre izglede da zakažu duel sa Dnjeprom u plej-ofu.

Partizan je dobro igrao u prvih pola sata, dobro je zatvorio bokove, pritiskao je poslendju liniju Kiprana i osvajanjem drugih lopti imao nekoliko kontri preko Dijabatea i Meniga i jednu takvu u 18. minutu i iskoristio. Rikardo Gomeš nije imao mnogo lopti, ali je izbegao ofsajd zamku, predribalo je golmana Pirića a zatim poslao povratnu loptu ka Kvinsiju Menigu. Miličević je bio na lopti, ali je promašio, pa Holanđanin sa sedam metara nije propustio da iskoristi poklon.

Da je Natho pronašao bolje rešenje u kontri "pet na četiri" nekoliko minuta kasnije mogao je Partizan i da duplira prednost. Kiprani sve do 34. minuta i kornera nisu uputili nijedan šut ka golmanu Stevanoviću, ali su iz prvog udarca izjednačili. Uigran korner na drugu stativu, Nenad Tomović je odlično vratio loptu na sedam metara a Anhel Garsija je poslao pod prečku.

Pali su fizički igrači crno-belih u poslednjih desetak minuta, domaćin je pritiskao, ali nije uspeo da napravi preokret. Vujačić i Saničanin su dobro čuvali stamenog Olatundžija, a crnogorski reprezentativac je dva minuta pre kraja imao dobru priliku za postizanje gola. Nathov oštar centaršut, Vujačić nije udarcem glavom uspeo da proseldi u mrežu.

Ušao je Partizan bolje i u drugi deo meča, a Rikardo Gomeš u 54. minutu nije imao sreće jer je posle centaršuta Filipovića pogodio prečku.

Kiprani do 65. minuta nisu pripretili, a onda je Stevanović odbranio udarac Altmana. Ponovo je korner bio koban za crno-bele. Altman je loptu posle prekida vratio u peterac, a štoper Miličević je sproveo u mrežu.

Izostala je reakcija Partizana posle vođstva Kiprana, nisu imali snage da ugroze domaćina koji u Beograd dolazi sa minimalnim kapitalom.

AEK Larnaka - Partizan 2:1

Strelac: Anhel Garsija u 34. i Milićević u 70. za AEK, a Menig u 18. minutu za Partizan. Stadion: "AEK". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Andris Treimanis (Litvanija).

AEK: Pirić – Rosales, Miličević, Tomović, Anhel Garsija (od 80. Kristoforu) – Luis Gustavo, Ojer – Faraž (od 89. Mamas), Tričkovski (od 61. Altman), Đurčo (od 61. Gama) – Olatundži (od 61. Lopez).

Partizan: Stevanović – Filipović (od 62. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Fejsa – Andrade (od 81. Belić), Natho (od 74. Baždar), Menig (od 81. Lutovac), Dijabate (od 81. Terzić) – Rikardo.

Uživo, AEK Larnaka - Partizan 2:1

Drugo poluvreme

90+6: Kraj meča, AEK je pobedio 2:1, Partizan nije iskoristio svoje šanse i kažnjen je iz prekida.

90. minut: Trener Stolica je napravio tri izmene, ali one nisu donele ništa. Kiprani su iskusno zatvorili meč i sa minimalnim kapitalom dolaze na revanš u Beograd za sedam dana.

80. minut: Nema odgovora crno-belih posle vođstva domaćina. AEK kontroliše meč uz gromoglasno navijanje sa tribina.

70. minut GOOL, vodi AEK 2:1, strelac je Miličević. Ponovo je srpski rpedstavnik primio gol posle prekida. Lopez je posle kornera vratio loptu u peterac, a Miličević je sproveo loptu u mrežu.

 

 

65. minut: preti AEK, Altman je prošao po levoj strani i iskosa snažno šutirao. Golman Stevanović je uspeo da odbrani.

60. minut: "zakuvao" se meč posle verbalnog sukoba Rikarda i Olatundžija, igra se žujstrije, uz faulove na obe strane. Partizan drži sve pod kontrolom, AEK ne može da dođe do igre.

54. minut: Dobro su i drugi deo otvorili gosti iz Beograda, nije imao sreće Rikardo Gomeš jer je posle centaršuta Filipovića pogodio prečku.

 

 

47. minut: Imao je Partizan dobar napad, Rikado Gomeš je dobio malo jači pas, Pirić je uspeo glavom da interveniše, ali Natho, pa Menig nisu uspeli da završe akciju kako su hteli.

Počeo je drugi deo.

Prvo poluvreme

45+1. minut: Kraj prvog dela, crno-belima je pripalo prvih pola sata, domaćinu finiš.

43. minut: Kiprani su podigli nivo igre, pokušali su na krilima izjednačenja da naprave preokret, ali nisu ozbiljnije ugrozili Stevanovića. Crno-beli su posle dobrih 34 minuta pali u poslednjih desetak, ali su preko Vujačića imali veliku šansu. Natho je dobro izveo prekid, a štoper crno-belih je sa pet metara prebacio prečku.

34. minut GOOL, AEK izjednačuje na 1:1, strelac je Anhel Garsija. Posle kornera, Tomović je vratio povratnu loptu, a Garsija sa pet metara poslao loptu pod prečku. Bio je ovo prvi udarac Kiprana na gol Partizana.

 

 

30. minut: Dijabate i Menig veoma dobro sarađuju u tranziciji. Dijabate je poslao dobru loptu Menigu u prostor, ali je golman Pirić istrčao i sprečio najgore.

25. minut: Gol je doneo sigurnost crno-belima, sada će imati mnogo više prostora u tranziciji i šteta je što kontru šest na četiri Natho bolje nije iskoristio.

18. minut GOOL, vodi Partizan 0:1, strelac je Kvinsi Menig. Partizan je iskoristio kontru, Rikardo je izbegao ofsajd zamku, predriblao je golmana a zatim dobro vratio loptu do Meniga na sedam metara, a Holanđanin je lako poentirao.

 

 

15. minut: Crno-beli su sigurni u defanzivi, a Dijabate i Kvinsi Menig su veoma nezgodni u tranziciji, ali za sada nedostaje bolji završni pas.

5. minut: Partizan je izašao visoko, pritiskao je poslednju liniju Kiprana, ali za sada se igra na sredini terena. Dijabate je dobro prošao po levoj strani, šutirao sa 16 metara ali pravo u Pirića.

Počeo je meč, temperatura u Larnaki je 35 stepeni, vlažnost 60 procenata pa će igrači i meteo uslove imati protiv sebe.

AEK Larnaka - Partizan 2:1

Strelci: Anhel Garsija u 34. i Miličević u 70. za AEK, a Menig u 18. minutu za Partizan. Stadion: "AEK". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Andris Treimanis (Litvanija).

AEK: Pirić – Rosales, Miličević, Tomović, Anhel Garsija (od 80. Kristoforu) – Luis Gustavo, Ojer – Faraž (od 89. Mamas), Tričkovski (od 61. Altman), Đurčo (od 61. Gama) – Olatundži (od 61. Lopez).

Partizan: Stevanović – Filipović (od 62. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Fejsa – Andrade (od 81. Belić), Natho (od 74. Baždar), Menig (od 81. Lutovac), Dijabate (od 81. Terzić) – Rikardo.

Partizan je na Kipar stigao posle burne nedelje i poraza od Novog Pazara, ali je spreman da u Larnaki protiv AEK-a pokaže pravo lice, nadjača krizu igre i rezultata i zabeleži dobar rezultat u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener Ilija Stolica zna da će Kiparni čiju odbranu drži isksuni srpski defanzivac Nenad Tomović pokušati da iskoriste i svoj teren, podršku publike, visoku temperaturu i veliku vlažnost, ali očekuje da njegovi igrači konačno prevaziđu loš start i pokažu pravo lice.

Mnogi igrači iz tima crno-belih igrali su prošle sezone protiv kiparskog Anortosisa u grupnoj fazi Lige konferencije, a AEK je tim slične snage.

Prvi mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

AEK Larnaka - Partizan 2:1 u toku
/Anhel Garisja 34, Miličević 70 - Menig 18/

Fenerbahče - Slovačko 19.00

Malme - Didelanž 19.00

Maribor - HJK Helsinki 20.15

Linfild - Cirih 20.45

Olimpijakos - Slovan Br. 21.00

Šamrok - Škupi 21.00

Revanši se igraju 11. avgusta

Komentari (0)

Sport