Fudbal

Real Madrid i Ajntraht u borbi za trofej Superkupa Evrope

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2022

-

14:42

Real Madrid i Ajntraht u borbi za trofej Superkupa Evrope
Real Madrid i Ajntraht u borbi za trofej Superkupa Evrope - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid i Ajntraht iz Frankfurta večeras od 21.00 čas u Helsinikuju (TV Arena Premium 1) igraće za prvi ovosezonski trofej Superkupa Evrope.

Akuelni kralj Evrope je svakako favorit protiv iznenađujućeg osvajača Lige Evrope, koji je baš pred meč ostao bez jednog od najboljih igrača Filipa Kostića. Srpski as danas stiže u Torino na lekarske preglee i potpis trogodišnjeg ugovora sa Juventusom, a o njegovom izostanku i značaju govorio je u trener Oliver Glasner.

"Oduvek sam govorio Filupu: ako ikada napustiš Ajntraht moraš da odeš kao heroj. Zato mogu i da se osmehnem kada govorim o njegovom odlasku. Sa druge strane sam i tužan, jer se zna kakav je uticaj imao na naš napad. Oslabljeni smo njegovim odlaskom, to je svima jasno. Želim mu sreću u Juventusu", istakao je Glasner.

Madriđani su osmi put u borbi za trofej Superkupa Evrope, za sada imaju četiri trijumfa (2002, 2014, 2016, 2017) i tri poraza (1998, 2000, 2018).

"Kad igraš za Real Madrid nemaš drugu soluciju nego da osvojip trofej. Ovde smno jer smo osviojili Ligu šampiona i taj trofej moramo da potvrdimo i večeras", britak kao i uvek bio je napadač Reala Karim Benzema.

 

 

"Imam leptiriće u stomaku jer igramo protiv Reala za veliki trofej. Znamo protiv kakvog tima igramo, opasnost preti sa svih strana, posebno od Karima i Vinisijusa, ali mi smo spremni za još jednu veliku bitku. Ponosno izlazimo na teren i želimo isto što i oni - trofej", izjavio je golman nbemačkog tima Kevin Trap.

Real Madrid - Ajntraht 21.00

Stadion: Olimpijski u Helsinkiju. Kapacitet: 36.200. Sudija: Majkl Oliver (Engleska).

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Mendi - Modrić, Kazemiro, Kros - Valverde, Benzema, Vinisijus Žunior.

Ajntraht Frankfurt: Trap - Ture, Tuta, N' Dika - Sov, Rode - Knauf, Kamada, Gece, Lenc - Kolo Muani.

Komentari (0)

Sport