Fudbal

Vlahović trese mreže i hvali Argentinca: Neverovatan je osećaj igrati sa Di Marijom

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2022

-

08:36

Vlahović trese mreže i hvali Argentinca: Neverovatan je osećaj igrati sa Di Marijom
Vlahović trese mreže i hvali Argentinca: Neverovatan je osećaj igrati sa Di Marijom - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je sezonu u Seriji "A" otvorio sa dva pogotka u mreži Sasuola (3:0) i samo najavio da će novi tim Juventusa ove godine biti konkurentiniji nego prošle.

Imao je srpski reprezentativac odličnu saradnju sa Anhelom Di Marijom, strecem prvog gola i asistentom njemu za treći pogodak na meču kojim je i stavljena tačka na "i". Nije Juventus blistao, nije ni Sasuolo bio u podređenom položaju kako bi se po rezultatu moglo naslutiti, ali kad imate napadače tipa Di Marije i Vlahovića mnogo se lakše stiže do rezultata.

Još kada se uigra Filip Kostić, koji je zaigrao u poslednjih pola sata, kada se na teren vrate Pol Pogba i Federiko Kjeza, a možda timu priključe Leandro Paredes (PSŽ) i Memfis Depaj (Barselona), sa kojima je klub ušao u finiš pregovora, imaće "Stara dama" mnogo više kvaliteta.

"Neverovatan je osećaj igrati sa Anhelom di Marijom. Prijatno je sarađivati sa takvim šampiona i hvala mu na asistenciji. Odigrao je izvanredan meč. Sa Kostićem igram zajedno u reprezentaciji Srbije, tako da je lepo što je ovde. Stvaramo zaista prijatnu atmosferu u timu. Ovo je samo početak, pobedili smo u prvoj utakmici, moramo da nastavimo mirno i samouvereno. Tim je na prvom mestu, ne bih se žalio da tu ostane i osvoji „skudeto“, a da ja ne budem najbolji strelac", nastavio je da bude skroman Dušan Vlahović.

 

 

Srbin najavljuje i bolja izdanja.

"Radio sam celo leto, još nisam na 100 odsto snage jer sam imao problem koji njije bilo lako prevazići. Ovo mi je druga utakmica od 90 minuta koju sam odigrao od kraja prošle sezone. Radim na tome da se vratim na 100 odsto kako bih mogao da budem na raspolaganju timu i pomognem mu da ostvari još pobeda", zaključio je srpski as.

Di Marija je pokazao klasu, ali se i povredio, pa je izašao pred kraj susreta.

"Nisam zabrinut. Videćemo šta će testovi reći sutra. Nažalost, takve stvari se dešavaju u fudbalu. On je imao problem sa primicačem i pre nedelju dana, možda je trebalo da ga zamenim kada je bilo 3:0, ali on je uživao na terenu. Važno je da smo pobedili utakmicu u kojoj smo imali ogromnu želju, ali nije bilo jednostavno", objasnio je posle meča trener Masimilijano Alegri.

 

 

Trener "Stare dame" govorio je i o srpskim reprezentativcima:

"Kad postigne gol Dušan je srećan. Ali, kao što uvek potenciram, mora da napreduje u svojim izborima na meču. Srećan sam zbog njega, zaslužio je da postigne dva gola. Kostić je odlično ušao u meč. On je igrač koji ima ogroman kvalitet i za nas je bio važna kupovina".

Komentari (0)

Sport